Annonce
Esbjerg Energy

Energy spænder skøjterne til travlt døgn

Hjemmekamp mod Herlev fredag klokken 19 og udekamp mod Rødovre et døgn senere. Esbjerg Energy får travlt. Foto: Jørn Deleuran

ESBJERG ENERGY: To kampe på et døgn.

Det er hård kost for Esbjerg Energy. Fredag aften spiller holdet hjemme i Granly Hockey Arena, og så kan spillerne ellers skynde sig hjem og forsøge at få adrenalinen ned til en nats anstændig søvn, inden det er ud af fjerene for at gøre klar til en udekamp i Rødovre. Allerede lørdag aften venter nemlig den næste udfordring for vestjyderne.

Først og fremmest gælder det altså hjemmekampen mod Herlev fredag aften. Esbjerg Energy skal rejse sig efter tirsdagens skuffelse i Herning, hvor vestjyderne ikke satte mange skøjter rigtigt. Herning vandt en stensikker sejr på 6-2, der forhindrede Esbjerg Energy i at holde Frederikshavn på tredjepladsen i kort snor. Frederikshavnerne massakrerede den danske mester fra Rungsted med voldsomme 8-2 hjemme i færgebyen.

Energy-nederlaget i Herning betød samtidig, at Herlev overtog fjerdepladsen i ligaen, men det kan Energy passende få lavet om på allerede fredag aften. En hjemmesejr til Energy vil atter bringe holdet tre point foran Herlev og på fornyet jagt på Frederikshavn, der samtidig spiller i Rødovre.

Så det er et travlt døgn med mulighed for at hægte sig på i topkampen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];