Annonce
Sport

Energy tabte til førerholdet i syvmålskamp

Mark Pederson kunne glæde sig over tre scoringer fra sit hold. Desværre for ham og Esbjerg Energy, scorede Rungsted fire gange. Arkivfoto: John Randeris

Energy: I en uhyre målrig runde i ishockeyligaen bidrog også Esbjerg Energy og Rungsted flittigt til målscoringen. Desværre for udeholdet Energy var Rungsted en tand bedre til det med målene.

Esbjerg Energy tabte 4-3 på udebane, og med "kun" syv mål var det faktisk rundens målfattigste kamp. Rungsted scorede tre af sine fire mål i powerplay.

Gæsterne lagde ellers godt ud, da Christian Wejse bragte Energy foran efter blot tre minutter og 12 sekunder. Men fem minutter senere åbnede Tim Daly scoringen for hjemmeholdet, og da hornet signalerede afslutningen på første periode, stod der 3-1 til Rungsted. Målene til 1-1 og 3-1 blev scoret i powerplay.

Men Esbjerg Energy slog tilbage. Først reducerede Max French til 2-3 og midt i anden periode udlignede Anders Krogsgaard til 3-3 i et powerplay.

Føringen holdt dog ikke længe. Lidt over to minutter gik der, inden Rungsted scorede kampens syvende og sidste mål. Igen blev Esbjerg straffet i undertal.

Ingen af holdene fik pucken i mål i tredje periode.

Resultatet betyder, at Esbjerg Energy stadig har fem point op til Aalborg, som ikke var i kamp søndag. Der er fire point ned til Herning, som slog Rødovre 6-3.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce