x
Annonce
forside

Energy-talenter skal med til Canada

18-årige Oliver Kjær har lavet to assister for Esbjerg Energy i denne sæson. Arkivfoto: Lars Johansen.

Esbjerg: Esbjerg Energy kommer meget vel til at undvære unge Oliver Kjær og Andreas Grundtvig i godt tre uger. De unge Energy-forwards er nemlig landsholdsaktuelle for det danske U20-landshold til det forestående VM i Canada.

Tirsdag offentliggjorde U20-landstræner Olaf Eller og Danmarks Ishockey Union den 26-spiller store trup, der drager mod Canada allerede den 15. december, hvor forberedelserne begynder.

Der skæres yderligere tre spillere fra truppen inden åbningskampen mod de canadiske værter den 26. december.

Danmark spiller den sidste gruppekamp nytårsaften, hvorefter der enten skal spilles kvartfinale eller nedrykningskampe, hvis det danske U20-landshold ikke spiller sig videre fra gruppen bestående af Canada, Rusland, Tjekkiet og Schweiz.

Nedrykningskampene spilles i en bedst af tre-serie, så de to Energy-forwards vil i teorien tidligst være tilgængelige for Energy-træner Mark Pederson igen, når Esbjerg Energy møder Aalborg Pirates den 6. januar.

Med på U20-landsholdet er også målmand Mads Søgaard, der vandt U17 DM med Esbjerg IK i 2017, inden den unge Aalborg-målmand tog til Nordamerika for at spille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce