Annonce
forside

Energy-talenter skal med til Canada

18-årige Oliver Kjær har lavet to assister for Esbjerg Energy i denne sæson. Arkivfoto: Lars Johansen.

Esbjerg: Esbjerg Energy kommer meget vel til at undvære unge Oliver Kjær og Andreas Grundtvig i godt tre uger. De unge Energy-forwards er nemlig landsholdsaktuelle for det danske U20-landshold til det forestående VM i Canada.

Tirsdag offentliggjorde U20-landstræner Olaf Eller og Danmarks Ishockey Union den 26-spiller store trup, der drager mod Canada allerede den 15. december, hvor forberedelserne begynder.

Der skæres yderligere tre spillere fra truppen inden åbningskampen mod de canadiske værter den 26. december.

Danmark spiller den sidste gruppekamp nytårsaften, hvorefter der enten skal spilles kvartfinale eller nedrykningskampe, hvis det danske U20-landshold ikke spiller sig videre fra gruppen bestående af Canada, Rusland, Tjekkiet og Schweiz.

Nedrykningskampene spilles i en bedst af tre-serie, så de to Energy-forwards vil i teorien tidligst være tilgængelige for Energy-træner Mark Pederson igen, når Esbjerg Energy møder Aalborg Pirates den 6. januar.

Med på U20-landsholdet er også målmand Mads Søgaard, der vandt U17 DM med Esbjerg IK i 2017, inden den unge Aalborg-målmand tog til Nordamerika for at spille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce