Annonce
Sport

Energy-topscorer: Nu skal vi altså i gang

Felix Scheel (nr. 54) har været et af de få lyspunkter i denne sæson hos Esbjerg Energy, hvor han er holdets topscorer med 22 point. Foto: Chresten Bergh

Energy rejser torsdag til Rungsted, hvor ligaens suveræne tophold venter. Energy-topscorer Felix Scheel er optimist, selvom holdet er underdog i kampen.

Optakt: 11 points forspring ned til nummer to og otte sejre i træk. Det er fakta, som man kun drømmer om hos Esbjerg Energy. Hos Rungsted Seier Capitals er det den imponerende realitet. Spillet flyder i den grad hos topholdet, der scorer mål på samlebånd. Intet mindre end seks spillere fra Rungsted er repræsenteret i top 10 over spillere med flest point i ligaen i denne sæson.

Der er ingen tvivl om, at der venter en hård opgave for kriseramte Esbjerg Energy torsdag aften, når holdet er på besøg hos topholdet. Fra Energys topscorer er der da også roser til Rungsted.

- Jeg synes, at de har spillet meget stabilt, når vi har spillet mod dem. De spiller med rigtig meget selvtillid, det kan man godt se, og deres powerplay fungerer godt. Sådan var det også mod dem på hjemmebane sidste gang, hvor vi fik nogle dumme udvisninger og 'bum', så er vi bagud, siger Felix Scheel.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Torsdag klokken 19: Rungsted Seier Capitals - Esbjerg Energy
  • Ny spiller: Energy arbejder på højtryk på at få spille- og arbejdstilladelsen på plads for den nye canadiske back, Brett Bellemore. Derfor er det endnu usikkert, om han kan være med i torsdagens kamp.
  • JV tipper: 4-3

Ingen gratis kampe

Selvom Energy må regnes som klar underdog i kampen, vil Felix Scheel ikke høre tale om, at det skulle være en gratis kamp.

- Der er vel ikke så meget gratis, vil jeg sige. Vi ligger, hvor vi ligger, og vi har brug for så mange point som muligt for at klatre i tabellen. Vi har meget fokus på i omklædningsrummet, at nu skal vi altså i gang. Vi er 19 kampe inde i grundserien, og det skal til at rulle nu, siger Felix Scheel.

Scheel har med sine 22 point (syv mål og 15 assister) i 19 kampe været et af de få lyspunkter i en sort Energy-sæson hidtil. Fredag mod Herlev blev to negative stimer dog brudt. Holdet undgik det fjerde nederlag i træk, og samtidig undgik holdet også for fjerde hjemmekamp i træk at smide en 2-0-føring og tabe, da det blev til en 3-2-sejr efter en opløftende defensiv præstation.

- Det var vigtigt for holdet, at vi vandt. Man kunne mærke, at der var mange frustrationer, efter vi har spillet en del kampe, hvor vi har været gode, men så har smidt det væk på grund af mange dumme udvisninger, fortæller Felix Scheel.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce