Annonce
Varde

Eneste bank i byen: Mens de andre lukker, så udvider denne filial medarbejderstaben

Claus Rasmussen i forgrunden. Ellers er det medarbejderne Dan Mejling Kristensen, Gitte Jensen, Marie Kristensen og bagerst Karen Anneberg, Jane Vedstesen og Alex Hansen. Foto: Morten Nielsen
Det er klart, at kunderne betjener sig af netbank og mobilbank. Men Den Jyske Sparekasse har valgt at gå en anden vej end andre banker. Derfor bliver den i Ølgod.

Ølgod: Snart er Den Jyske Sparekasse ene som bank om at være fysisk til stede i Ølgod. Sydbank lukker per 1. marts. Tidligere har Andelskassen og Danske Bank droppet sin fysiske tilstedeværelse i byen.

Den Jyske Sparekasse i Gartnerpassagen er gået den modsatte vej. I de seneste to år har banken ansat to yderligere medarbejdere i Ølgod, så der er nu syv, som har arbejdsplads i filialen.

- Vi flytter ikke, selvfølgelig, slår filialchef Claus Rasmussen, Ølgod, fast.

Han beklager, at der snart kun er én bank i Ølgod.

- Jeg er Ølgod-mand. Hjertet banker for Ølgod, siger Claus Rasmussen.

Når der forsvinder banker, så forsvinder også noget af byens puls. Det er Claus ked af.

Omvendt så lægger han heller ikke skjul på, at det har været en fordel for Den Jyske Sparekasse, at de øvrige banker er rykket fysisk væk.

- Telefonen ringer da mere, siger Claus Rasmussen om opkald med kunder, som overvejer at skifte bankforbindelse.

Også ved de øvrige banklukninger har Den Jyske Sparekasse fået flere kunder.

Annonce

Filial er 20 år

Den Jyske Sparekasse i Ølgod blev grundlagt i 2000 - altså for 20 år siden.

Den Jyske Sparekasse har hovedkvarter i Grindsted.

Kunderne kommer af og til

Selvfølgelig er der ikke så stort behov for en fysisk bank, da de fleste kunder har netbank eller mobilbank.

Men kunderne kommer i Den Jyske Sparekasse, når der skal træffes store beslutninger, handles hus eller andet, fortæller Claus Rasmussen.

- Så har vi her et personale, som kender boligmarkedet i området, siger han.

Men selvfølgelig skal de syv ansatte også tage sig af opgaver, der lige så godt kunne være løst et andet sted end i Ølgod.

Den Jyske Sparekasse ligger lidt syd for Torvet til en fornuftig husleje, hvilket også gør det mere indlysende at blive i Ølgod.

- Selv om vore kunder går på nettet, så betyder det noget for os, at de er her i byen. Det sikrer, at vi kan blive, siger Claus Rasmussen.

Han har været ansat i Den Jyske Sparekasse i Ølgod i 11 år. Han har i disse år oplevet fremgang.

Men Claus Rasmussen appellerer til, at man står sammen om butikkerne i Ølgod og på den måde sikrer, at der fortsat er en levende bymidte i området med cirka 5300 indbyggere i Ølgod Sogn.

Filialchef Claus Rasmussen med medarbejderne Karen Anneberg, Jane Vedstesen, Marie Kristensen, Alex Hansen, Gitte Jensen og Dan Mejling Kristensen. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

JV Podcast

Podcast: Sydbank strammer skruen, mens skræk for smitsom virus spreder sig

Annonce