Annonce
Varde

Engelbrecht undlader at genåbne byens hotel på mandag: Jeg forstår godt, at bestyrelsen er nervøs

Helge Engelbrecht, da han i slutningen af 2018 blev præsenteret som hoteldirektør i Ansager. I øjeblikket er det knap så let at smile over den økonomiske situation. Arkivfoto: Morten Nielsen
Hotellerne må åbne mandag. Men det kan ikke bruges til noget, når økonomien er baseret på selskaber, lyder det fra musiker og hotelmand Helge Engelbrecht. Det kan få betydning for fremtiden på hotellet i Ansager.
Annonce

Ansager: På mandag må der genåbnes i hotel- og restaurationsbranchen, men det kommer ikke til at ske på Musikhotellet i Ansager. Her er det Helge Engelbrecht, der driver hotellet og har ansat personale gennem selskabet Musik Galleriet. Han forpagter sig ind i hotelbygningen, som ejes af et folkeligt baseret anpartsselskab.

Helge Engelbrecht oplyser, at hotellet er så afhængigt af selskaber, at det ikke giver nogen mening at åbne kun for a la carte og kroophold, så længe der er et forsamlingsforbud på maksimum ti.

- Jeg satser på, at vi kan åbne hotellet den 8. juli, siger Helge Engelbrecht.

Top fem, lønkompensation i Ansager

  • Følgende har fået størst lønkompensation fra staten som følge af coronalukninger i Ansager:
  • Allans Dinner/ved Allan Jensen, 203.245 kroner
  • Musik Galleriet/ ved Inger Marie Engelbrecht, 187.369 kroner
  • Ansager Turist, 130.732 kroner.
  • Kvie Sø/ ved Herreen O Vermeulen og Hendrikus J M Vermeulen, 79.884 kroner.
  • Møbelvirksomheden Wartenberg ApS, 24.508 kroner.
  • Kilde: Erhvervsstyrelsen
Annonce

Hjemsendt værtspar

Men det kommer til at betyde noget økonomisk, at hotellet fortsat er i knæ som følge af coranavirus. Helge Engelbrecht har hjemsendt sin niece Mie Engelbrecht og svoger Johnny Østergaard Lund, der var ansat som værtspar på hotellet før coronanedlukningerne i marts. Fortsætter krisen på nuværende niveau, vil Helge Engelbrecht ikke kunne genansætte værtsparret, der lige nu er på lønkompensation.

Helge Engelbrecht er i tæt kontakt med bestyrelsen for Ansager Hotel ApS. Der er 300 anpartshavere - fortrinsvis lokale borgere - som har købt anparter for at sikre fortsat drift i hotellet.

- Jeg forstår godt, at bestyrelsen er bekymret for fremtiden, siger Helge Engelbrecht.

Han forsikrer dog, at alle de selskaber, som er bestilt i efteråret, vil blive afviklet.

- Hvis ikke Mie og Johnny er ansat som værtspar til den tid, så finder vi en anden løsning, siger Helge Engelbrecht.

Annonce

Der er lyspunkter - måske

Men Helge Engelbrecht ser lyspunkter. Hvis forsamlingsforbuddet er lempet den 8. juli, så ser han muligheder for at genåbne både hotellet og Mariehaven for koncerter og så få en gensidig effekt.

- Hvis man til den tid tillader menneskemængder på 50, så har vi mange små scener - både i Mariehaven og scener, vi kan stille op i hele Ansager, siger Helge Engelbrecht, der håber på en helt lille genåbningsfestival.

Så ser han nogle perspektiver i hotellet, som var i virkelig god form før coronanedlukningen i marts. Der var meget i ordrebogen.

Men Helge Engelbrecht lægger ikke skjul på, at han ikke kan fortsætte forpagtningen af hotellet på længere sigt, hvis ikke der kommer indtægter.

Formanden for Ansager Hotel ApS, som Musik Galleriet forpagter sig ind hos, er Ole Nielsen. Han siger som kommentar til Helge Engelbrechts bekymringer:

- Vi kender ikke fremtiden. Men vi håber.

Mie Engelbrecht hjalp til med at få Ansager Musikhotel op at køre med morbror Helge Engelbrecht som forpagter. Der er ikke arbejde til Mie trods genåbning mandag. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Annonce