Annonce
Varde

Engelbrechts musikhave i akut livsfare: Kan lokale donationer redde Mariehaven?

Helge Engelbrecht i den tomme Mariehaven. Han håber, der kommer gang i den i 2021, men det kræver penge. Arkivfoto: Morten Nielsen
En erhvervsmand går nu ind og laver et målrettet hjælpearbejde for at redde Mariehaven. Helge Engelbrechts livsværk er hårdt ramt af coronakrisen.

Ansager: Mariehaven klarer ikke den kommende sæson, hvis ikke der kommer penge i kassen. Mariehaven er Helge Engelbrechts livsværk, og selv om han tidligere har fastslået, at koncertstedet kan komme igennem coronakrisen, så lyder der nu andre toner.

Det er hårdt slag for Mariehaven, at stedet har måttet aflyse hele sommerprogrammet i 2020.

En gennemgang viser, at der skal ekstra penge til, hvis Mariehaven skal kunne fuldføre koncerterne i 2021. Men hjælpen er på vej, for nu har Støttegruppen til Mariehavens Bevarelse set dagens lys.

Det er en støttegruppe med den lokale erhvervsmand Magnus Dahlmann i spidsen. Den har med opbakning fra Ansager Borgerforening, Ansager Byudvikling og  Skovlund Ansager Udviklingsråd iværksat en konkret indsamling, som skal sikre Mariehavens fortsatte eksistens, oplyser hjemmesiden Ansager Info.

Støttegruppen vil ved hjælp af crowdfunding  og salg af folkeaktier sikre Mariehaven.

Annonce

Grundlagt med kone

Helge Engelbrecht - som har grundlagt og ejer Mariehaven sammen med sin kone Rie Engelbrecht - vil ikke offentliggøre, hvor stort et beløb, han vurderer, der mangler for at få økonomien til at hænge sammen.

- Men jeg er meget glad for opbakningen, siger Helge Engelbrecht.

Mariehaven har eksisteret siden 2009.

Rie og Helge Engelbrecht driver også hotel og spillestedet Vingaarden i Ansager gennem Rie og hans driftsselskab. Der er tre medarbejdere hjemsendt, og coronastøtteordningerne forslår ikke, oplyser Helge Engelbrecht.

Der er informationsmøder om støttegruppen  søndag i Mariehaven. Det sker klokken 14.00, klokken 16.00 og klokken 19.00. Her vil en fremtidig strategi for Mariehaven blive drøftet. Af hensyn til corona-resretriktioner er der tilmelding på borger@ansager.dk

Annonce

Mariehaven udvikler hele nærsamfundet

Erhvervsmand Magnus Dahlmann er gået ind i støttearbejdet fordi.

- Mariehaven er en stærk attraktion, som er med til at udvikle hele nærsamfundet, siger Magnus Dahlmann

Mariehaven i Ansager har afviklet sommersang siden 2009. Arkivfoto: Morten Nielsen

Han har forståelse for, at Helge Engelbrecht på et tidspunkt har meldt ud, at Mariehaven ville overleve corona-restriktionerne.

- Det er en situation, som ingen har stået i før, siger Magnus Dahlmann.

På møderne søndag er det først og fremmest lokalsamfundet, der skal drøfte, hvad der skal gøres for at rejse penge.

- Folkeaktier er en mulighed,  men folkeaktier er ikke nødvendigvis det samme som selskabsaktier. De kan mere have karakter af en donation, siger Magnus Dahlmann.

Mange store kunstnere har optrådt i Mariehaven

  • Der har stået mange kendte navne på den karakteristiske træscene i Mariehaven.
  • Birthe Kjær, Anne Dorthe Michelsen, Maggie Reilly, Nanna og mange andre.
  • Der har altid været opbakning og frivillige hjælpere med til at afvikle Sommersang i Mariehaven.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce