Annonce
Kultur

Enghave Dyre- og Naturpark åbner: Uglen Per har fået ny kæreste og kængurubaby er kommet til verden

Uglen Per har fået sig en ny kæreste i Enghave Dyre- og Naturpark. Foto: Enghave Dyre- og Naturpark.
Enghave Dyre- og Naturpark åbner sæsonen lørdag. 75 pct. af parkens dyr kan lige nu opleves på det 70.000 kvadratmeter store område.

Gjerndrup: Det sidste poppeltræ ved bålhuset har ladet livet. Dyrebørnsbestanden er blandt andet blevet forøget med en lille ny kængurubaby. Uglen Per har fået sig en ny kæreste, og næsebjørnen har fået gjort forårsrent.

Der er masser af liv og plads til at boltre sig på året rundt i den 70.000 kvadratmeter store Enghave Dyre- og Naturpark i Gjerndrup, der lørdag 27. marts åbner for sæson 2021.

Det sker med enkelte restriktioner. Besøgende over 12 år skal kunne fremvise en negativ coronatest, der er under 72 timer gammel.

- Vi glæder os. Her er fred og ro og en blanding af legeplads og dyr. Og mulighed for gæsterne til at komme tæt på dyrene, siger ejeren Niels Christensen.


Vi glæder os. Her er fred og ro og en blanding af legeplads og dyr. Og mulighed for gæsterne til at komme tæt på dyrene

Niels Christensen, ejer af Enghave Dyre- og Naturpark


Annonce

Klappedyr er udendøre

Der bliver mulighed for at se ca. 3/4 af parkens dyr. Staldene er lukkede, men dyrene fra klappestalden er rykket udendørs under halvtag, så det er muligt at komme tæt på. Det plejer at være et stort hit hos børnene.

- Folk vil gerne være ude, og vi vil gerne være stedet, hvor man tager på skovtur, siger Niels Christensen, der godt kan mærke covid-19-nedlukninger på besøgstallene.

- Vi havde 8000 besøgende i fjor. I normale år har vi mellem 12.000-15.000 besøgende, siger Niels Christensen.

Grillbaren er lukket for nærværende, men det er muligt at købe is, slik og drikkevarer i Cafeen.

- Gæsterne må også tage madkurv med. Vi vil gerne være et sted, hvor besøgende vælger at tage hen og gør det til en skovtur. Og folk vil gerne ud lige nu, siger Niels Christensen.

Besøgstal er også vejrafhængige.

- Her kan komme alt mellem 11 og 300 gæster på lørdag. Det kan man aldrig vide. Men det vigtigste er ikke antallet. Det vigtigste er oplevelserne, de får, siger Niels Christensen.


Her kan komme alt mellem 11 og 300 på lørdag. Det kan man aldrig vide. Men det vigtigste er ikke antallet. Det vigtigste er oplevelserne, de får

Niels Christensen, ejer af Enghave Dyre- og Naturpark


Enghave Dyre- og Naturpark

Enghave Dyre- og Naturpark er et rigtigt lille paradis i Gjerndrup. Her er borde og bænke, og til børnene er her masser af legepladser. Parken vedligeholdes uden brug af sprøjtemidler.

Enghave Fiskesøer er etableret i 2007. De to fiskesøer er på henholdsvis 3.500 kvadratmeter og 6.500 kvadratmeter. Der udsættes løbende fisk fra 0,8 til 6 kg, så der er en stor og varieret fiskebestand.

Søerne ligger op til den 70.000 kvadratmeter store Enghave Dyre- og Naturpark.

Enghave Fiskesøer har åben for fiskeri i de to fiskesøer fra kl. 8 til solnedgang året rundt  og efterkommer på denne måde mange fiskeentusiasters ønske om аt kunne komme af sted, når lysten melder sig.

En ny kængurubaby er kommet til verden i Enghave Dyre- og Naturpark, der åbner lørdag. Foto: Enghave Dyre- og Naturpark.
Næsebjørnen har fået gjort forårsrent i Enghave Dyre- og Naturpark. Foto: Enghave Dyre- og Naturpark
Ren forårsidyl ved fiskesøen i Enghave Dyre- og Naturpark. Foto: Enghave Dyre- og Naturpark.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce