Annonce
Aabenraa

Enhedslisten: - Ærgerligt, der ikke er valg hvert andet år

Gert Nordklitgaard fra Enhedslisten står som den eneste af de 31 medlemmer af Aabenraa Byråd uden for budgetforliget. Arkivfoto

Gert Nordklitgaard fra Enhedslisten er klar med ændringsforslag, når byrådet om en uge skal førstebehandle 2018-budgettet.

Aabenraa: Der manglede en enkelt underskrift, da borgmester Thomas Andresen (V) sidst på eftermiddagen tirsdag kunne lægge det netop indgåede budgetforlig frem.

Gert Nordklitgaard, Enhedslistens enlige byrådsmedlem, havde ladet kuglepennen blive i lommen. Som han også gjorde det sidste år.

- Jeg kan da godt se, at forliget giver et overordnet serviceløft i kommunen, men en del af det er jo noget, de har snuppet tidligere, som de fører tilbage, fordi de nu skal vælges. Som jeg plejer at sige, så er det ærgerligt, at der ikke er kommunalvalg hvert andet år, lyder det tørt konstaterende fra Gert Nordklitgaard, der naturligvis - som alle de øvrige partier og de to løsgængere - har været til møde med borgmesteren, men der var ikke rigtigt lydhørhed i forhold til at få Enhedslistens ønsker skrevet ind.

Annonce

Så kan jeg jo stå som ene mand på byrådsmødet og pege fingre ad Business Aabenraa og spørge, hvorfor de nu skal have penge igen.

Gert Nordklitgaard, Enhedslisten

Pengene er fundet

- Vi vil blandt andet have en borgerrådgiver, have endnu flere penge til daginstitutionerne, og så skal der noget mere miljø ind over, så vi kan få styr på kommunens grønne politik, siger byrådsmedlemmet fra Enhedslisten, der heller ikke kom lagt med kravet om, at Fjordskolen skal blive i Aabenraa.

- Dét ville borgmesteren i hvert fald ikke snakke om, som Gert Nordklitgaard formulerer det.

Nu er han så i gang med at formulere et ændringsforslag, som vil blive fremlagt, når budgettet skal førstebehandles på næste byrådsmøde, der ligger onsdag den 20. september.

- Jeg ved endnu ikke, om det kommer til at indeholde 10, 15 eller 20 punkter, men vi vil have fundet finansiering til det hele. Vi er trætte af at høre på fordommene om, at Enhedslisten kun kan finde ud af at bruge penge, og at vi altid fører de korslagte armes politik, siger Gert Nordklitgaard.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce