Annonce
Kolding

Enhedslisten: Besparelser på jobcentret giver ingen mening

Benny Dall er rystet over de besparelser, der er på vej nu i Jobcenter Kolding. Arkivfoto: Jakob Schultz
Enhedslistens Benny Dall forudser, at Koldings svage og udsatte borgere nu svigtes, så de skal samles op om fem år. - Og så har de det bare endnu værre end i dag, siger han.

Kolding: - Jeg forstår ingenting. Det her er Det Vilde Vesten med tilfældige og uigennemtænkte nedslag. Det giver ingen mening.

Sådan siger Enhedslistens Benny Dall, som sammen med SF's Mette Løwe Voss er de eneste to medlemmer af arbejdsmarkedsudvalget, der siger blankt nej til de besparelser for 11,7 millioner kroner, der nu skal gennemføres på Jobcenter Kolding.

- Det her går allermest ud over vores unge med udfordringer, vores handicappede, psykisk syge, flygtninge og indvandrere. Og nu får de unge at vide: Skriv et CV og gå ud og søg et job selv. Andre skal til at have hjælp af deres pårørende og netværk. Det ved vi, de ikke lykkes med. Vi ved, at det har været de håndholdte indsatser, som har hjulpet, og dem fjerner vi nu, siger Benny Dall.

Annonce
Vi ved, at det har været de håndholdte indsatser, som har hjulpet, og dem fjerner vi nu.

Benny Dall (EL), medlem af arbejdsmarkedsudvalget

Kortslutter

Han mener, at det politiske flertals spareindgreb kortslutter de principper, som Kolding Kommune hidtil har arbejdet med gennem strategien Selvværd og Sammenhæng og Borgerens Centrum.

- Den proces bliver sat i stå nu. Nu siger vi til borgerne: I må klare jer selv. Det giver ingen mening. Sagen er, at vi nu kan se frem til at skulle samle de her mennesker op igen om fem-seks år, men så har de det bare endnu værre, forudser Benny Dall, som er rystet over listen af besparelser på projekter, som hidtil har været en succes.

- For eksempel ved vi, at brobygningsforløbet virkelig har hjulpet unge, som havde svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet. Det skærer de bare væk nu, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce