Annonce
Sydjylland

Enhedslisten raser efter partihop i regionsrådet: - Det er mandattyveri

Vibeke Syppli Enrum raser over, at 32-årige Andreas Lund Andersen har skiftet Enhedslisten ud med Alternativet. Hun mener, at han dermed stjæler et mandat fra venstrefløjspartiet.

32-årige Andreas Lund Andersen fra Odense har kun siddet i regionsrådet for Enhedslisten i nogle få måneder, men nu har han valgt at skifte til Alternativet. Mandattyveri, lyder reaktionen fra Vibeke Syppli Enrum.

Alternativet har på lidt alternativ vis fået sin første politiker i regionsrådet i Region Syddanmark.

32-årige Andreas Lund Andersen, der til daglig arbejder som sygeplejerske i psykiatrien i Odense, har valgt at droppe Enhedslisten og i stedet melde sig ind i Alternativet.

Andreas Lund Andersen kom så sent som i september ind i regionsrådet, da Mikkel Andersen fra Enhedslisten blev ekskluderet fra partiet, fordi han igennem længere tid ikke havde betalt sin partiskat.

Men efter at have siddet med til tre regionsrådmøder for Enhedslisten, har han nu valgt at søge andre veje. Ifølge den 32-årige odenseaner er der både tale om et tilvalg af Alternativet og et fravalg af Enhedslisten.

- Jeg kan godt lide Alternativets opgør med den politiske kultur, hvor man forsøger at søge det brede samarbejde frem for at stå på sidelinjen og råbe af det hele. Det er blandt andet det, som Enhedslisten har gjort i forhold til Nyt OUH, hvor jeg som sygeplejerske ved, at der er et behov for at bygge nyt, siger Andreas Lund Andersen, der stiller op til årets regionsrådsvalg med mærkesager om at støtte Nyt OUH og forsøge at få akutbilerne tilbage til blandt andet Faaborg.

Enhedslisten raser

Enhedslistens tilbageværende repræsentant, Vibeke Syppli Enrum, lægger ikke skjul op, at hun mener, at det er uanstændigt, at Andreas Lund Andersen ikke afleverer sit mandat tilbage til Enhedslisten, når han vil skifte til Alternativet.

- Det vil vi betegne som mandattyveri. Mere end 40.000 syddanskere stemte ved regionsrådsvalget på Enhedslisten. Det gav to mandater. Nu stjæler Andreas Lund Andersen så det ene mandat og giver det til Alternativet. Det er ikke anstændigt.

Andreas Lund Andersen mener ikke, at der er tale om et tyveri af Enhedslistens mandat.

- Det er en lidt sjov anskuelse, hvis du spørger mig. Enhedslisten valgte efter min opfattelse at frasige sig Mikkel Andersens mandat, da de ekskluderede ham. Hvis han kommer tilbage fra sin sygeorlov, erstatter han mig. Men i så fald vil han jo være løsgænger. Så Enhedslisten har allerede mistet deres mandat, siger han.

Den udlægning gør dog ikke hans nu tidligere partifælle mildere stemt.

- Det er noget vrøvl. Der er 40.000 mennesker, der har stemt på Enhedslisten ved sidste valg. At han så er kommet ind, fordi Mikkel tager orlov, har jo ikke noget med det at gøre. Så jeg synes, at han skulle skamme sig, siger hun.

Partiet Alternativet

Den var den tidligere radikale minister Uffe Elbæk, der sammen med Josephine Fock, stiftede partiet Alternativet i november 2013.Partiet har fra start haft fokus på en generelt omstilling af samfundet - både økonomisk, miljømæssigt, kulturelt og socialt. Partiet er desuden blevet kendt for intentionen om at tage et opgør med den politiske kultur og ikke mindst den politiske tone.

Alternativet fik 4,8 procent af stemmerne ved valget i 2015 og har på den baggrund 9 mandater.

Partiet var ikke stiftet ved seneste kommunalvalg og har derfor ingen valgte politikere i regionerne eller kommunerne.

Annonce
Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Esbjerg For abonnenter

Magdalenes søn ville hellere på skadestuen end i skole - forsøgte at brække sine tæer: Mor føler sig nødsaget til selv at undervise ham

Tønder

Larm i luften: Kampfly har kurs mod Rømø

Esbjerg

Vild vandrehistorie rammer Bilka Esbjerg: - Det er en kæmpestor and

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Vejen For abonnenter

Vinterbadeklub har kæmpet i fire år for at få sat lys op ved søbad: - Vi venter og venter på svar fra kommunen, og vi kommer ingen vegne

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Esbjerg

Corona rammer skolerne spredt: Nogle steder er der ingen problemer, andre steder er der kun to elever i en klasse

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Kultur

Se billederne: Kronprinsesse Mary i Kolding før stor udstilling om kronprinsesserne

Erhverv For abonnenter

Lille it-firma i landsby er gået konkurs: Fire har mistet deres job - men kun ét selskab i Island mister penge

Esbjerg

Endnu en uddannelse kommer til Esbjerg: De første studerende optages allerede i år

Annonce