Annonce
Trekantområdet

Enhedslisten stiller krav: Budget på vej i sidste fase

Sidste år var alle partier med i budgetforliget, som blev præsenteret på Stævnhøj. Om Enhedslistens Cecilie Roed Schultz i år er med i den aftale, som borgmester Jacob Bjerregaard (S) præsenterer, er endnu usikkert. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Byrådets partier har alle reserveret fredag eftermiddag til budgetforhandlinger. Enhedslisten har på forhånd en række krav der skal opfyldes for at gå med i forlig.

Fredericia: Forhandlingerne om Fredericia Kommunes budget for de kommende år er på vej ind i afgørende fase. Fredag eftermiddag er partierne samlet på Meldahls Rådhus, hvor forhandlingerne kommer til at foregå.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har efter forhandlinger med partierne et for et gjort et budgetforslag klar, som partierne skal forhandle ud fra.

På forhånd så har både Venstre, DF og Enhedslisten gjort klart, at der er dele af det famøse mulighedskatalog, som de under ingen omstændigheder kan være med til.

I alle sine embedsår er det lykkedes Jacob Bjerregaard at samle alle partier i et bredt forlig om budgettet, og det har også været hans udgangspunkt i år. Processen har imidlertid været anderledes end tidligere, da ikke han, men embedsværket er kommet med et forslag til, hvordan millioner kan flyttes, så der er råd til velfærd.

Det er stadig meget usikkert, om vi går med i budgetforlig.

Cecilie Roed Schultz - Enhedslisten

Enhedslisten usikker

Under forhandlingerne har Venstre, Enhedslisten og DF blandt andet været enige om, at veterankoordinatoren skal fortsætte og at besparelserne på Proaktiv skal tages af bordet.

Enhedslisten har skærpet tonen og vil stå uden for budgetforliget, hvis en række spareforslag ikke fjernes. Det gælder bl.a. besparelser på Ungdommens Hus, ukonkrete millionbesparelser på børn og unge, besparelser på STU og ungdomsvejledning.

- Det står vi fast på, og så har vi en række forhold, som også bekymrer os i sparekataloget, og som vi også vil tage stærk afstand fra.

- Tror du, at Enhedslisten ender med at gå med til budgetforlig?

- Det er stadig meget usikkert, siger partiets byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz.

Annonce

SF-kritik over proces

Partierne har skullet tage stilling til eventuelle besparelser udfra embedsværkets basisbudget og "mulighedskatalog". Processen er blevet kritiseret af både politikere og medarbejdere. Også af partier udenfor byrådet. SF har således i partiets høringssvar til budgettet skrevet:

Det virker som om borgmesteren ikke påtager sig det politiske ansvar for at fremlægge budgetforslaget – med de besparelser og reduktioner der lægges op til i ”Mulighedskataloget” fra forvaltningen. I stedet for dette positivt ladede navn burde det benævnes ”Sparemulighedskatalog!” Man kalder det konsekvent for omprioriteringer og at gentænke serviceområder mv, men reelt vil der blive nedskæringer, afskedigelser og serviceforringelser på mange områder, hvis byrådet tiltræder oplægget, lyder kritikken.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Firedoblet servicefradrag har givet Mads Havemand flere opgaver end firmaet kunne nå: Nu normaliseres fradrag til at få klippet hæk og slået græs

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Kolding

Tyve tømte garage i Vamdrup for udstyr: Flere svejseapparater og havegrej er væk

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Annonce