Annonce
Sønderborg

Enhedslisten stiller op med to spidskandidater

Johanna Precht, spidskandidat. Privatfoto
Asger Romme Andersen og Johanna Precht kører parløb for Enhedslisten i partiets bestræbelser på at få den plads tilbage, partiet og Anders K. Brandt tabte ved kommunalvalget i 2017.

Sønderborg: Socialisterne i Enhedslisten har valgt at dele spidskandidaten ved kommunalvalget i år på to personer. Det meddeler partiet selv, men en af dem kommer til at stå øverst på stemmesedlen. De hedder Asger Romme Andersen og Johanna Precht.

- Vi har valgt to stærke kandidater, der vil stille sig i spidsen for lokalafdelingens arbejde med at bringe Enhedslisten tilbage i byrådet. I de sidste fire år har Enhedslisten ikke været repræsenteret i byrådet, og det kan mærkes, siger Tenna R. Kristensen, formand for Enhedslisten.

- Der er i den grad brug for Enhedslisten til at stå vagt om velfærden og trække kommunen i en grønnere og mere solidarisk retning til gavn for fællesskabet. Det er netop, hvad de to kandidater Asger Romme Andersen og Johanna Precht står for, siger hun.

Annonce

Kandidat nummer et

Asger Romme Andersen er 38 år, han er født og opvokset i Broballe på Nordals. Efter studentereksamen på Statsskolen og titlen som årets spiller på Broballe IF’s serie 6-hold i 2001, tog Asger ud for at erobre verden.

Ham tog Århus Idrætshøjskole, Egmont Højskole, og en uddannelse i historie, japansk og kulturstudier. Derpå gik turen ti Japan og Berlin. Han valgte til sidst sit Als sammen med sin hustru og to børn og en konsulent-stilling i Psykiatri & Handicap.


Det er vigtigt at vores offentlige institutioner, vores offentlige rum og vores arbejdspladser bliver indrettet efter menneskers udfordringer, så ansvaret ikke overlades til den udsatte borger.

Asger Romme Andersen (Ø), spidskandidat


Asger Romme Andersen har lang partipolitisk erfaring og har været medlem af Enhedslisten i ti år. Han vil i byrådet arbejde for, at Sønderborg Kommune skal være et trygt sted at bo, hvis man bliver syg eller har et handicap.

- Det er vigtigt at vores offentlige institutioner, vores offentlige rum og vores arbejdspladser bliver indrettet efter menneskers udfordringer, så ansvaret ikke overlades til den udsatte borger, siger han.

Det er vigtigt, at folk ikke skal slås for deres rettigheder, når de har brug for hjælp fra det offentlige. Fællesskabet skal træde til, når folk på grund af sygdom eller handicap har brug for hjælp. På den måde kan vi sikre, at mennesker kan deltage på lige vilkår i samfundet. Og vi kan sikre, at alle kan være trygge ved, at fællesskabet tager hånd om dem og deres kære, når der er brug for det., siger han.

Annonce

Kandidat nummer to

Den anden spidskandidat, Johanna Precht, er 57 år og folkeskolelærer i Broager. Nu bor hun i Nørager, men er født og opvokset i det tyske Rhinland. Hun kom til Danmark som ung og bosatte sig med sin daværende mand på Ærø, hvor hun fik to børn og uddannede sig til folkeskolelærer.

I 2006 flyttede hun til Sønderborg, og i 2017 blev hun dansk statsborger. Hun har været medlem af Enhedslisten i otte år. For Johanna Precht har det altid været vigtigt at være åben over for mennesker og verden og hun hylder mangfoldigheden. Hun rejser meget, og har bosat sig i Nørager, fordi det er et spændende sted at bo. Her er mange forskellige folk i alle aldre med forskellige kulturbaggrunde, sprog og traditioner. At Nørager er kommet på ghettolisten, forstår hun slet ikke og vil gøre alt hvad hun kan for at få området af listen igen.

- Vi skal også i Sønderborg kunne bo side om side med mennesker i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde og kulturer. Det er med til at skabe sammenhængskraft i byen, når børn med forskellig baggrund går i de samme klasser, og hvor man møder andre typer af mennesker i nærområdet, siger Johanna Precht.

Hun vil arbejde for, at byens udsatte boligområder bliver løftet, og at beboerne får mulighed for at løfte sig selv.

- For at dette skal lykkedes, er der brug for en alsidig flerårig indsats med særligt fokus på at renovere boliger, investere i ungdommen, skabe tryghed og styrke de sociale indsatser. Man gør det i hvert fald slet ikke ved at rive folks boliger ned, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce