Annonce
Aabenraa

Enhedslistens nye mand bliver en kvinde

Det bliver efter alt at dømme Lene Dalsgaard fra Aabenraa, der overtager Enhedslistens plads i byrådet frem til næste valg. Foto: Bente Staugaard
Gert Nordklitgaard har anmodet om lov til at blive fritaget for arbejdet i byrådet. Enhedslisten skal ned til nummer fire på listen fra valget i 2017 for at finde partiets nye byrådsmedlem.

AABENRAA: Enhedslisten må ned til nummer fire på listen, Lene Dalsgaard, for at finde en afløser til posten i byrådet i Aabenraa.

Den stol blev ledig, da Jens Bundgaard døde for godt en uge siden.

Nummer to på listen, Gert Nordklitgaard, har haft et møde med juristerne på rådhuset i Aabenraa og gjort rede for private forhold, der betyder, at han er blevet fritaget for at overtage posten i byrådet.

Annonce

At sidde i byrådet er faktisk borgerligt ombud, når man er blevet valgt til det, og det er så op til byrådet at tage stilling til, om folk kan fritages af helbredsmæssige eller andre private årsager.

I praksis sker det efter anbefaling fra forvaltningen, og herfra er meldingen, at Gert Nordklitgaards grunde til ikke at overtage byrådsposten er så vægtige, at de bør godkendes.

Stafetten

Kommunen har nu i første omgang sendt stafetten videre til nummer tre på listen, Charlotte Kofoed, men hun vil også søge om lov til at blive fritaget:

- Jeg har været langtidssygemeldt og er nu lige så langsomt på vej tilbage til arbejdsmarkedet. Det vil jeg ikke sætte over styr ved at indtræde i byrådet, siger hun.

Hvis forvaltningen også nikker ja til den anmodning, bliver det den næste på listen, Lene Dalsgaard fra Aabenraa, der skal indtræde i byrådet.

Hun oplyser over for JydskeVestkysten, at hun i givet fald vil sige ja tak til posten.

Annonce

Flere kvinder

Nummer fem på listen er også en kvinde, nemlig Jette Hedegaard fra Padborg. Dermed står det fast, at Enhedslistens nye repræsentant bliver en kvinde, og at byrådets andel af kvinder nu vil blive forøget fra otte til ni ud af i alt 31 byrådsmedlemmer.

Under alle omstændigheder sidder en ny klar til at overtage sædet i byrådet, når der holdes byrådsmøde igen den 7. oktober - og alt tyder altså på, at det vil være Lene Dalsgaard.

Formelt skal byrådet så godkende det nye medlem, og samtidig godkende, at vedkommende får plads i de udvalg, hvor afdøde Jens Bundgaard havde plads - det vil sige arbejdsmarkedsudvalget og børne- og uddannelsesudvalget.


Under alle omstændigheder sidder en ny klar til at overtage sædet i byrådet, når der holdes byrådsmøde igen den 7. oktober - og alt tyder altså på, at det vil være Lene Dalsgaard.

Fra artiklen


Annonce
Aabenraa For abonnenter

37-årig fængslet: Mistænkes for at true kvinde på livet under bevæbnet voldtægtsforsøg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce