Annonce
Aabenraa

Enhedslistens nye mand bliver en kvinde

Det bliver efter alt at dømme Lene Dalsgaard fra Aabenraa, der overtager Enhedslistens plads i byrådet frem til næste valg. Foto: Bente Staugaard
Gert Nordklitgaard har anmodet om lov til at blive fritaget for arbejdet i byrådet. Enhedslisten skal ned til nummer fire på listen fra valget i 2017 for at finde partiets nye byrådsmedlem.

AABENRAA: Enhedslisten må ned til nummer fire på listen, Lene Dalsgaard, for at finde en afløser til posten i byrådet i Aabenraa.

Den stol blev ledig, da Jens Bundgaard døde for godt en uge siden.

Nummer to på listen, Gert Nordklitgaard, har haft et møde med juristerne på rådhuset i Aabenraa og gjort rede for private forhold, der betyder, at han er blevet fritaget for at overtage posten i byrådet.

At sidde i byrådet er faktisk borgerligt ombud, når man er blevet valgt til det, og det er så op til byrådet at tage stilling til, om folk kan fritages af helbredsmæssige eller andre private årsager.

I praksis sker det efter anbefaling fra forvaltningen, og herfra er meldingen, at Gert Nordklitgaards grunde til ikke at overtage byrådsposten er så vægtige, at de bør godkendes.

Annonce

Stafetten

Kommunen har nu i første omgang sendt stafetten videre til nummer tre på listen, Charlotte Kofoed, men hun vil også søge om lov til at blive fritaget:

- Jeg har været langtidssygemeldt og er nu lige så langsomt på vej tilbage til arbejdsmarkedet. Det vil jeg ikke sætte over styr ved at indtræde i byrådet, siger hun.

Hvis forvaltningen også nikker ja til den anmodning, bliver det den næste på listen, Lene Dalsgaard fra Aabenraa, der skal indtræde i byrådet.

Hun oplyser over for JydskeVestkysten, at hun i givet fald vil sige ja tak til posten.

Annonce

Flere kvinder

Nummer fem på listen er også en kvinde, nemlig Jette Hedegaard fra Padborg. Dermed står det fast, at Enhedslistens nye repræsentant bliver en kvinde, og at byrådets andel af kvinder nu vil blive forøget fra otte til ni ud af i alt 31 byrådsmedlemmer.

Under alle omstændigheder sidder en ny klar til at overtage sædet i byrådet, når der holdes byrådsmøde igen den 7. oktober - og alt tyder altså på, at det vil være Lene Dalsgaard.

Formelt skal byrådet så godkende det nye medlem, og samtidig godkende, at vedkommende får plads i de udvalg, hvor afdøde Jens Bundgaard havde plads - det vil sige arbejdsmarkedsudvalget og børne- og uddannelsesudvalget.


Under alle omstændigheder sidder en ny klar til at overtage sædet i byrådet, når der holdes byrådsmøde igen den 7. oktober - og alt tyder altså på, at det vil være Lene Dalsgaard.

Fra artiklen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce