Annonce
Aabenraa

Enhver studerendes drøm: Kun to minutter til skole

Det er bygningen til venstre, der ligger nærmest UC Syd, som foreslås revet ned og fundamentet genbrugt til midlertidige studieboliger. Det kan gøres som modulbyggeri, der kan flyttes igen, hvis man om nogle år beslutter, at området skal bruges til andre formål. Foto: Mette Thomsen
Et forslag om at få sat midlertidige studieboliger op på en del af den tidligere Fjordskolen-grund på Skolevænget har fået et ja med på vejen af politikerne i vækstudvalget for land og by.

Aabenraa: Studieboligen skal helst ligge i gå-afstand fra uddannelsen.

Da rådgivningsfirmaet Niras for nogle år siden foretog en analyse af behovet for studieboliger i Aabenraa, viste den, at det var et af de krav, de studerende har.

Et krav, der bliver nemt at opfylde, hvis de spæde tanker om at opføre midlertidige studieboliger på Skolevænget 33, hvor Fjordskolen tidligere havde til huse, bliver ført ud i livet. Så vil de studerende komme til at bo lige i smørhullet mellem UC Syd, statsskolen og IBC.

Annonce

Politikerne i vækstudvalget for land og by har netop vendt forslaget, og derfra blev der nikket til at lade den idé gå videre i systemet. Et frisk kig på udbuddet af studieboliger i Aabenraa viser nemlig, at det sagtens kunne gå hen og blive et attraktivt tilbud for de studerende - blandt andet, fordi der er sat et til salg-skilt på Aabenraa Kollegiet på Pilemosen.

"Midlertidige studieboliger vil være et godt supplement, hvis kollegieboligerne fra Aabenraa Kollegiet falder ud af markedet og de nuværende lejere på kollegiet ikke kan blive boende. Samtidig vil nye midlertidige studieboliger formentlig kunne i mødekomme en del af de krav, de studerende har til en studiebolig", lyder det blandt andet i oplægget, der vandt genklang hos både udvalgsformand Philip Tietje (V) og næstformand Erik Uldall Hansen (S).

Der er ingen penge

Bortset fra udgifterne til at rive den vestligste bygning ned og gøre en sandpude klar oven på det eksisterende fundament kommer det da heller ikke til at koste Aabenraa Kommune noget.

- Nej, for der kommer nogle, der arbejder i midlertidige boliger og stiller op. De skal så bare have klausul på, at boligerne kan blive stående i en vis årrække, forklarer Erik Uldall Hansen.

Selv om politikerne bifalder idéen, er der stadig langt fra tanke til handling. Direktøren for plan, teknik og miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, forudser, at ændringerne på Skolevænget 33 nok kommer til at foregå i etaper.

- Lige nu handler det udelukkende om strategiske beslutninger i forhold til, hvad området skal bruges til. Der er endnu ikke afsat nogen penge til noget, som hun forklarer.

Det ønsker de studerende

Analysen fra 2015 af det lokale studieboligbehov, der blev foretaget for Aabenraa Kommune i samarbejde med UC Syddanmark, viste, at de studerende havde følgende krav til en studiebolig:

  • Bo med ligesindede, altså studerende.
  • Boligen er i gå-afstand fra uddannelsen.
  • Boligen har luft og udsyn og er lydisoleret.
  • Er en kompakt, IKEA-lignende bolig med eget køkken og bad.
  • En pris mellem 2.000 og 3.500 kr. i husleje (prisen skal være lavere end studieboliger i København og Aarhus)
  • Et minimalt eller lavt indskud.
Sådan kunne et kommende modulbyggeri med studieboliger komme til at se ud. Foto: Aabenraa Kommune


Selv om politikerne bifalder idéen, er der stadig langt fra tanke til handling.

Fra artiklen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce