Annonce
Kolding

Enige restaurant- og værtshusejere: Klokken 00.00 er for tidligt at lukke

Ulf Jensen fra Knuds Garage er lige begyndt at kunne holde åbent til klokken 02.00 igen, og han er ikke begejstret for idéen om at skulle lukke tidligere. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Vanerne bliver svære at ændre hos de mennesker, der gæster nattelivet i Kolding, mener værtshus- og restaurantejer, hvis borgmesterens idé om en lukketid klokken 00.00 skulle blive til en realitet. Beslutningen herom bør tages på et nationalt niveau, mener nogle af de adspurgte, så det var gældende på landsplan.

Kolding: Det er ikke, fordi der er lutter tilfredshed at spore hos de værtshus- og restaurantejere, JydskeVestkysten har talt med tirsdag formiddag, når de bliver spurgt til, hvad de mener om borgmester Jørn Pedersen (V) idé om en fast lukketid i nattelivet klokken 00.00.

De adspurgte er enige om, at klokken 00.00 er for tidligt, og at klokken 02.00 ville passe bedre. Det er i de sidste par timer inden lukketid, at det økonomiske overskud skabes, fortæller René Thomhav, som er medejer af Jernbanecafeen.

- Det er gældende for rigtig mange værtshuse, at det er i ydertimerne, at man faktisk tjener pengene. Økonomisk set er jeg ikke imponeret af borgmesterens idé, men jeg mener, at det godt kan prøves af, siger han.

Annonce

På Bykroen er ejer Susanne Schikorra Iglemose også betænkelig ved ideen.

- Jeg tror ikke, at han (Jørn Pedersen, red.) får særligt mange restauratører og værtshusejere med på ideen. Det er folks levebrød, han potentielt set træder på. For vi får vel ikke vores tabte omsætning refunderet, hvis vi skal lukke tidligere, end vi ellers plejede at gøre, siger hun.

På Knuds Garage har de lige haft åben til klokken 02.00, som de plejer, og ejer Ulf Jensen fortæller, at det var virkelig dejligt at kunne gøre det igen efter måneder med restriktioner. Han ser også problematikker ved ideen om en tidlig lukketid, for det vil for ham ligeledes betyde tabt omsætning. Han mener desuden ikke, at det er en borgmesters opgave at komme med ideer som denne.

- Hvis jeg har bevilling til klokken 02.00, så holder jeg åbent til klokken 02.00. Det må være op til den enkelte værtshus- eller restaurantejer at finde ud af, hvad man vil. Det skal en borgmester ikke blande sig i. De barer i A. L. Passagen, der har besluttet sig for at lukke tidligt, synes måske, at det er fedt, at de kan det. Men det kan det lille værtshus nede ad sidegaden nødvendigvis ikke. De skal ikke diktere det for alle de andre, siger han.

Tidligt ud, tidligt hjem

På Café Razz i Kolding har ejer Rasmus Jørgensen været overrasket over, hvor gode folk har været til at gå ud tidligere, fordi lukketiden også var tidligere end ellers.

- Det er rigtig positivt, hvis folk kan gå i byen noget tidligere og gå hjem tidligere. Hos os har vi efterspurgt det billede i mange år, men i år har det bare været naturligt, og det har fungeret. Jeg mener, at klokken 00.00 er for tidligt for os som café, men hvis man kan vænne sig til det i de sydeuropæiske lande, så bør danskerne også kunne vænne sig til det, siger han.


Det må være op til den enkelte værtshus- eller restaurantejer at finde ud af, hvad man vil.

Ejer af Knuds Garage, Ulf Jensen


Han er også enig i, at den tidligere lukketid formentlig vil hjælpe på antallet af voldstilfælde i byen, for "jo længere tid, barerne har åbent, jo længere tid går folk med en rus, og det skaber mere bøvl", som han siger.

Annonce

Rejser bare udenbys

René Thomhav fra Jernbanecafeen mener ikke, at han kan få sine gæster til at vænne sig til at komme før. Normalt kommer de omkring klokken 22.00, og så vil det ikke fungere med en lukketid klokken 00.00. Ellers tager de bare til en anden by, siger han.

Han bakker dog op om selve drøftelsen, som borgmester Jørn Pedersen vil invitere til efter sommerferien, siger han.

- Vi oplevede en stor stigning i udefrakommende gæster, da der var lokale nedlukninger i de omkringliggende byer. Vi havde rigtig mange gæster fra Odense, da de var lukket ned, og jeg forestiller mig, at det samme ville ske, hvis værtshuse, barer og restauranter lukker klokken 00.00 i Kolding. Så tager folk bare til Vejle eller Fredericia, siger han.

Susanne Schikorra Iglemose fra Bykroen fortæller det samme. Hun frygter en skævvridning i konkurrencen, og hvis folk tager til en anden by, gør de det jo tidligt. Derfor bør der laves en plan gældende nationalt, mener hun.

- Hvis den tidlige lukketid skulle blive en realitet, er jeg overbevist om, at der er flere, der bare vælger at tage til Vejle eller Fredericia. Og så gør de det allerede klokken 19.00-20.00, og så får vi ingen gæster, siger hun.

Radio4 Morgen taler tirsdag med René Thomhav, der ejer flere værtshuse i Kolding. Herunder kan du høre, hvad han mener om borgmesterens forslag. 

Senere har Radio4 Morgen borgmester Jørn Pedersen (V) med igennem til en snak om forslaget. Det interview kan du lytte til lige her.

Annonce
Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Annonce