Annonce
Billund

Enighed i byrådet: Politikerne sætter barren højt for udvidelsen af Karensminde

Sådan kan fremtiden se ud med tre nye museumsbygninger ved Karensminde. Illustration: Billund Kommunes Museer/Norrøn

Billund Byråd er enige om at arbejde hen imod en kæmpe udvidelse af Karensminde.

Annonce

Grindsted: Fremtiden for Museumsgården Karensminde kan vise sig at være stor - rigtig stor.

Tirsdag aften var Karensminde til debat i byrådssalen, hvor politikerne skulle tage stilling til, hvilket ambitionsniveau de sætter for udvidelsen af museumsgården.

Som allerede beskrevet i disse spalter var der på forhånd opstillet tre scenarier for fremtiden: En simpel udvidelse i prisklassen 28 millioner kroner, en mellemstor model i prisklassen 70 millioner kroner og endelig den store luksusmodel i prisklassen 120 millioner kroner.

Tidligere på måneden havde sagen været drøftet i unge- og kulturudvalget, der anbefalede den store model, som lægger op til at gøre Museumsgården Karensminde til et fyrtårnsprojekt i international klasse. Det mødte opbakningen hele vejen rundt i byrådssalen.

- Vi skal turde være modige og tage chancer, sagde Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget, tirsdag aften om sagen.

Der er lagt op til, at udvidelse skal spejle sig i ambitionen om at være Børnenes Hovedstad, og arbejdstitlen på projektet er derfor "museet for barndomsminder".

Udvidelse af Karensminde

Det har længe været bestemt, at Billund Kommune skal bygge nyt museum ved Karensminde i Grindsted, hvor alle museumsaktiviteter skal samles.Til det er der udarbejdet tre konceptforslag for, hvordan et nyt museum kan se ud. De tre scenarier strækker sig fra en simpel model til 28 millioner over en mellemmodel til 70 millioner til en luksusmodel af international karakter til 120 millioner kroner. Til sammenligning var byggeprisen på Tirpitz 133 millioner kroner, mens Vadehavscentret i Ribe kostede cirka 70 millioner kroner.

Byrådet tog tirsdag aften en principbeslutning om at arbejde videre med den store model. Det betyder, at byrådet vil afsøge mulighederne for at bygge den store model, men at det ikke endnu er sikkert, at det bliver til virkelighed.

Annonce

Besættelsessamlingen frem i lyset

Fra De Konservative var der stor glæde over opbakningen til projektet.

- Vi kan klart bakke op om projektet. Det er et visionært og spændende koncept, der er udarbejdet, sagde Allan Munk Nielsen, som også glædede sig over, at der er fundet plads til Besættelsessamlingen i projektet.

- Vi havde gerne set Besættelsessamlingen placeret inde i midtbyen, men nu kigger vi fremad, og det er glædeligt, at samlingen kommer frem i lyset igen, tilføjede den konservative politiker.

Nu begynder det hårde arbejde med at finde ud af, om der kan skaffes finansiering til projektet. Med en anslået pris på 120 millioner kroner er det nemlig mere, end hvad Billund Kommune selv kan klare. Det nuværende scenarie er derfor også bare en ramme. Pengene skal findes hos eksterne fonde, og det er forventningen, at fondene også byder ind med ekspertise og ideer til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce