Annonce
Trekantområdet

Enighed om dispensation: Naboer skal høres om stort boligprojekt i Erritsø

En nabohøring skal nu fastslå, hvor stor opbakning der er til et projekt med 141 boliger på den gamle Skovhave-grund mellem IBC og Jomfruskoven i Erritsø. Illustration: Luplau Poulsen Arkitekter
By- og planudvalget er indstillet på at give dispensation til flere boliger på den gamle Skovhave-grund mellem IBC og Jomfruskoven. Der gennemføres nu en nabohøring, og møder forslaget ikke stor modstand, kan investor sætte i gang.

Erritsø: Naboerne til det tidligere plejehjem Skovhave skal holde øje med deres eboks den nærmeste fremtid. Her vil de møde et høringsbrev fra Fredericia Kommune i forbindelse med en dispensation til, at der bygges flere boliger, hvor plejehjemsbygningerne i dag ligger.

- Vi har sagt ja til dispensationen i forhold til den lokalplan, som er for området i dag. Fodaftrykket, som det nye projekt afgiver, er stort set det samme som det, der er tilladt i dag, siger formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S).

By- og planudvalget afgjorde i enighed at give dispensation og bemyndigede embedsmændene til at give folkene bag det seneste projektforslag tilladelse til at gå i gang, hvis ikke der kommer væsentlige bemærkninger fra naboerne.

- Der har været projekter for området tidligere, som ikke er blevet realiseret. Tror du, at det sker nu?

- Helt sikkert. Jeg formoder, at der er realiteter bag, når vi får en ansøgning om at give dispensation, siger udvalgsformanden.

Annonce

Fodaftrykket, som det nye projekt afgiver, er stort set det samme som det, der er tilladt i dag.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S)

Bebyggelsesprocent holder

Den gældende lokalplan 291 for området giver maksimalt mulighed for at etablere 90 boliger, men i det nye projekt ønsker man at kunne nå op på 141 boliger. Lokalplanen giver mulighed for en bebyggelsesprocent på 50, og den overskrides ikke med projektet.

- Der bliver blandt andre mindre boliger, som eventuelt kan fungere som ungdomsvenlige boliger, siger Steen Wrist.

Det er netop ansøgerens pointe, at man vil kunne tilbyde boliger i varierende størrelse, så der kan blive boliger til både unge og ældre, familier og singler. Tre af punkthusene i projektet er således i projektbeskrivelsen udpeget til at kunne rumme i alt 48 kollegieboliger.

Nabohøringen gennemføres i nærmeste fremtid.

I forbindelse med dispensationen ligger der krav om, at der under hele byggefasen etableres en afskærmning i en afstand på tre meter fra midten af hækken mod øst, og at der efterfølgende tilplantes med magnolietræer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce