Annonce
Esbjerg

Enigt udvalg har fået nok: Vi bestemmer selv - nu skal der skæres grøde i Mølledammen

Både borgere og politikere mener, Mølledammen i Ribe skal have et blankt vandspejl. Efter langstrakt forløb vedtog et enigt Teknik & Byggeudvalg fredag, at det er det, man igen vil have. Foto: René Aunsbjerg Fogh
På et møde fredag vedtog et enigt Teknik & Byggeudvalg, at man nu vil have sat gang i grødeskæring i Mølledammen. Politikerne har mistet tålmodigheden med kommunens miljøforvaltning og vil have præsenteret et løsningsforslag på kommende møde.

Ribe: Efter mange år i en bureaukratisk sump kan der nu være lys forude for dem, der gerne vil have skåret grøde i Mølledammen i Ribe, der sikrer et blankt vandspejl.

I hvert fald var politikerne i kommunens Teknik & Byggeudvalg på et møde fredag enige om, at man nu vil have sat gang i grødeskæringen snarest muligt, og at man forventer at have et løsningsforslag klar fra miljøforvaltningen ved kommende udvalgsmøde.

Politikernes beslutning kommer efter, at sagen både har været omkring Miljøstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Miljøministeriet og EU, men nu har politikerne mistet tålmodigheden, fordi det samtidig lyder, at det er Esbjerg Kommune, der er øverst myndighed for vandløb i Esbjerg Kommune.

Annonce

Tålmodighed på prøve

- Uanset hvilke myndigheder, vi har hørt fra, peger pilen på, at vi bestemmer selv lokalt. Vores miljøforvaltning har selv tidligere vurderet, at fire årlige grødeskæringer vil være det optimale i Mølledammen, og det er det, vi på mødet i dag har bedt dem om at sætte i gang, og komme med et oplæg til på vores næste møde, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(V).

- Vores tålmodighed har været sat på prøve, og nu har vi sat gang i en proces, hvor vi er klar til at strække os meget langt for at få løst udfordringen med Mølledammen. Når vi selv fra Christiansborg og Anders Kronborg(S) kan høre, at vi selv er myndigheder over vores vandløb, så sætter vi det i gang, og så må vi se, hvad der sker, siger Søren Heide Lambertsen og forklarer, at man senere også skal søge tilladelse til grødeskæring hos Plan & Miljøudvalget, før en eventuel grødeskæring forhåbentlig kan sættes i gang allerede til sommer.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce