Annonce
Esbjerg

Enigt udvalg har fået nok: Vi bestemmer selv - nu skal der skæres grøde i Mølledammen

Både borgere og politikere mener, Mølledammen i Ribe skal have et blankt vandspejl. Efter langstrakt forløb vedtog et enigt Teknik & Byggeudvalg fredag, at det er det, man igen vil have. Foto: René Aunsbjerg Fogh
På et møde fredag vedtog et enigt Teknik & Byggeudvalg, at man nu vil have sat gang i grødeskæring i Mølledammen. Politikerne har mistet tålmodigheden med kommunens miljøforvaltning og vil have præsenteret et løsningsforslag på kommende møde.

Ribe: Efter mange år i en bureaukratisk sump kan der nu være lys forude for dem, der gerne vil have skåret grøde i Mølledammen i Ribe, der sikrer et blankt vandspejl.

I hvert fald var politikerne i kommunens Teknik & Byggeudvalg på et møde fredag enige om, at man nu vil have sat gang i grødeskæringen snarest muligt, og at man forventer at have et løsningsforslag klar fra miljøforvaltningen ved kommende udvalgsmøde.

Politikernes beslutning kommer efter, at sagen både har været omkring Miljøstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Miljøministeriet og EU, men nu har politikerne mistet tålmodigheden, fordi det samtidig lyder, at det er Esbjerg Kommune, der er øverst myndighed for vandløb i Esbjerg Kommune.

Annonce

Tålmodighed på prøve

- Uanset hvilke myndigheder, vi har hørt fra, peger pilen på, at vi bestemmer selv lokalt. Vores miljøforvaltning har selv tidligere vurderet, at fire årlige grødeskæringer vil være det optimale i Mølledammen, og det er det, vi på mødet i dag har bedt dem om at sætte i gang, og komme med et oplæg til på vores næste møde, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(V).

- Vores tålmodighed har været sat på prøve, og nu har vi sat gang i en proces, hvor vi er klar til at strække os meget langt for at få løst udfordringen med Mølledammen. Når vi selv fra Christiansborg og Anders Kronborg(S) kan høre, at vi selv er myndigheder over vores vandløb, så sætter vi det i gang, og så må vi se, hvad der sker, siger Søren Heide Lambertsen og forklarer, at man senere også skal søge tilladelse til grødeskæring hos Plan & Miljøudvalget, før en eventuel grødeskæring forhåbentlig kan sættes i gang allerede til sommer.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Team Esbjerg For abonnenter

Formstærk Kristine Breistøl er ikke i tvivl: Skal vi med i toppen i vores Champions League-pulje, skal vi slå Podravka

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce