Annonce
Tønder

Enjoy-direktør: Vi arbejder på mindre ændringer

Direktør Martin Iversen fra Enjoy Resorts fortæller, at man glæder sig over, at ingen kom noget til lørdag - og at man arbejder videre med mulige forbedringer efter lørdagens storalarm. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Æteriske olier, der normalt bruges i dampbade, har muligvis spillet en rolle i lørdagens evakuering på Enjoy Resorts Rømø. Klart står det til gengæld, at ingen kom noget til, men Enjoy Resorts vil alligevel se sine handlingsplaner efter i sømmene.

RØMØ: Der var stor alarm, men det hele viste sig ikke at være så slemt som først frygtet, da der blev slået alarm hos Enjoy Resorts på Rømø lørdag.

Alt er mere eller mindre tilbage ved normalen, men koncerndirektør Martin Iversen fra Enjoy Resorts vil alligevel se nærmere på et par ændringer efter weekendens hændelser. Ingen kom noget til, og de i alt otte, der blev kørt til observation, er også udskrevet igen, oplyser han.

- Det har lagt sig her, men vi evaluerer stadig på det og vil selvfølgelig kigge vores evakueringsplaner efter i sømmene. Vi vil se, om der er noget, vi kan optimere, forklarer han og fortsætter:

- Men facit er, at der ikke var nogen klorgasser. Vi vidste ud fra vores målinger, at vandkvaliteten var, som den skulle være og levede op til alle krav. Vi viste målingerne til indsatslederne og så videre, og det stod hurtigt klart, at vores vand i bassinerne levede op til kravene. Når målingerne stemmer overens med kravene, så er det ikke en mulighed, at der kan stige klorgasser op.

Annonce

Tester olier

Alligevel var der noget i luften, som generede gæsternes luftveje i en grad, så nogle slog alarm. Selv har Martin Iversen et bud på en synder - og det agter resort-direktøren at gøre noget ved:

- Det står ikke helt klart endnu, hvad der gav irritationer og fornemmelsen af en kradsende hals, men vi har et bud. Derfor er vores dampkabiner ikke genåbnet endnu, for vi skal tjekke, at det ikke er de æteriske olier, som man bruger i forbindelse med dampbadene, der har skabt generne. Olierne har vi brugt i efterhånden 10 år, så der er ikke noget her, som er farligt. Men som direktør tænker jeg jo bare på, at hvis noget kan irritere vores gæster - så skal vi ikke have det.

Otte indlagt

Ovenpå hele oplevelsen er Martin Iversen selv mest af alt ked af, at alle hans gæster for en stund fik deres weekend afbrudt.

- Jeg er ærgerlig over, at vores 450 dejlige gæster fik forstyrret deres weekendophold. Man kan jo sige, at det er sundt nok, at vi fik prøvet vores evakueringsplaner af, og at vi i hvert fald bliver endnu skarpere på at få oplyst om, at der ikke kan stige klorgasser op, når vi lever op til kravene, siger han og fortsætter:

- Jeg er lykkelig for, at ingen kom noget til. Nu skal vi se videre på, om noget kan optimeres, og vi skifter måske olierne ud, men det vigtigste for mig er, at det bliver afsluttet ordentligt.

I alt otte personer blev undersøgt. Heraf var to personer til observation på sygehuset i Aabenraa indtil de blev udskrevet dagen efter, søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce