Annonce
Nordtyskland

Enorm borg lidt syd for grænsen kan blive din

Godsejer Bernd Hoff-Hoffmeyer-Zlotnik og sønnen Fynn har nødtvunget sat borg med tilhørende 11 hektar park til salg.
Hovedbygning og park på herresædet Saxtorp sydøst for Flensborg er sat til salg. Men vær forberedt på, at der er tale om et håndværkertilbud.
Annonce

SAXTORP: Et enormt slots- og borganlæg er sat til salg på halvøen Schwansen sydøst for Flensborg. Det er hovedbygningen og driftsbygningerne samt den 11 hektar store park på godset Saxtorp, hvis historie rækker tilbage til 1477.

Det ligger lidt tungt med salget. For hvad skal man lige stille op med 2000 kvadratmeter torneroseslot plus lige så meget kælder og loft?

Annonce

Går trægt

- Vi havde besøg af et hold interesserede i går. De kom med deres arkitekt, men let er det jo ikke. Folk, der vil købe stedet, skal lægge tre gange så meget oveni, inden de er færdige med at renovere, kommer det nøgternt fra godsejer Bernd Hoff-Hoffmeyer-Zlotnik, der driver herregården sammen med sønnen Fynn.


Folk, der vil købe stedet, skal lægge tre gange så meget oveni, inden de er færdige med at renovere.

Godsejer Bernd Hoff-Hoffmeyer-Zlotnik


De lægger ikke skjul på, at økonomien er baggrunden for, at slottet er sat til salg.

- Det kunne blive et hotel eller et sanatorium, forestiller Fynn Hoffmeyer sig. Han er 31 år. Hans to søskende er forlængst flyttet fra stedet, og Hoffmeyer seniors ægtefælle bor i Hamborg.

Borgen er set på afstand imponerende. Den trefløjede, fredede bygning er et pragtbyggeri. Lidt nærmere betragtet ses det, at der er sat folie op indvendigt. Rigtige forsatsvinduer har der ikke været råd til. Visse steder, hvor vinduer er gået i stykker, er der limet et stykke rude over hullet. De over hundrede år gamle rammer splintrer forneden under det fremskredne råd.

Der blev ikke sparet på noget, dengang for 170 år siden, da alt det indvendige blev fornyet. Ydermurene er de originale, gamle.

Der er marmor på gulvene, smedejernsgelænderet må have kostet en formue, og lofterne er udsmykket med stukværk og våbenskjold, der har givet arbejde til de dygtigste stukkatører i månedsvis. Møblementet vidner også om storhed, magt og overklasse.

Annonce

Særprægede møbler

- Da min bedstefar byttede sig til Saxtorf i 1918, var hele stedet tømt til sidste kvadratmeter. Han og min bedstemor kom ganske vist fra en stor gård ved Haderslev i det nuværende Danmark, men de kunne slet ikke fylde stedet her med deres møblement. Derfor blev der indkøbt tunge møbler fra Sauermanns møbelsnedkeri i Flensborg og de her, siger Hoffmeyer senior og peger på et meget særegent interiør, der stammer fra et slot i Baltikum.

Hvad sådan en pragtfuld historie om storhed og fald med voldgrav og 11 hektarer forvildet park koster?

Det oplyses kun til seriøse købere, oplyser Hoffmeyer senior og junior.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce