Annonce
Danmark

Enorm interesse: Larsen-album revet væk i hele landet

Kim Larsen, her foreviget på Tobaksgaarden i Assens, har fået millioner af danskere til at lytte på sangene fra albummet "Sange fra første sal". Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Natten mellem torsdag og fredag udkom Kim Larsen-albummet "Sange fra første sal". Albummet er udsolgt i hele landet og strøget til tops på både Spotify og YouSee.

Natten mellem torsdag og fredag udkom Kim Larsens endegyldigt sidste album, "Sange fra første sal", med 12 sange, hvoraf 10 blev indspillet sidste år i Larsens lejlighed i Odense i april og to på et hotelværelse i Aarhus i august.

Albummet har været orkestreret hele vejen fra start til slut af Kim Larsen. Sangskrivning, indspilning, mix, rækkefølge af sange, albumtitel og sågar coverbillede var han inde over. Modtagelsen af albummet har været intet mindre end overvældende konstaterer Las Thomsen fra pladeselskabet Warner Music, der har udgivet albummet.

- Samtlige fysiske eksemplarer af både cd'er og vinyler blev revet væk fra alle salgssteder på selve udgivelsesdagen. Andet oplag er i gang med at blive trykt og kommer i forretningerne i løbet af næste uge, siger Las Thomsen.

Han har i sine mange år i musikbranchen aldrig oplevet noget, der matcher overraskelsesmomentet i forbindelse med denne udgivelse.

- Jeg kan ikke komme i tanke om noget, der overgår det. Det er helt unikt, at så mange har holdt på en hemmelighed så længe. Vi ville gerne vente med at have det hele klar, før vi gik ud med det, så man kunne høre alle sange samtidig med, at man kunne læse historien bag. Da mange af Larsens fans er til fysiske udgivelser som cd og vinyl, ville vi også have dem ud samtidig, så albummet ikke udelukkende kunne streames. Der var heldigvis stor respekt fra alle pladeforhandlerne om at beholde plader og nyheden i baglokalet indtil udgivelsen, siger Las Thomsen.

Annonce

En utrolig oplevelse

Las Thomsen sætter pris på, at medierne generelt har fokuseret på de tanker og historier, der lå bag udgivelsen.

- Det er rart at have fået historien ud, som den virkelig er. At samtlige fysiske eksemplarer er røget så hurtigt, og at streamingtjenesterne samtidig har fået ekstra besøg er helt vildt. Det tog ikke blot fusen på Danmark, men også på os som udgivere, siger Las Thomsen.

Flere af sangene har gjort stort indtryk på. Efter første lyt var det "Nu dufter tjørnen", hvor melodien, akkorderne og den enkle indspilning ramte hans tårekanaler.

- Det slog mig, at Kim Larsen har været en stor bidragsyder til soundtracket til mit liv. Præcis som hos mange andre. Derefter kom sangen om "Frakken", hvor han synger, hvorfor han dog skulle købe en ny, når den gamle har fulgt ham i tykt og tyndt. Jeg kender den følelse generelt, da nostalgikeren i mig har svært at sige farvel til det gamle. Ellers er det linjer som "med skæbnen som chauffør" i sange "Miss Måneskin", der med få ord maler et billede foran mig, siger Las Thomsen.

Han er ikke den eneste, der har taget sangene til sig. Streamingtjenesterne har oplevet et boom af dimensioner med flere end en million streaminger alene det første døgn. Spotify havde samtlige af de 12 nye sange med på Top 50-listen, mens albummet strøg direkte ind som nummer et på YouSee. Kim Larsens søn Hjalmer og impresarioen Jørn "Ørn" Jeppesen, der har indspillet albummet sammen med Kim Larsen, er benovede over modtagelsen. - Det har på alle måder været en utrolig oplevelse med albummet "Sange fra første sal". At være med i hele processen fra den første spæde øver til de sidste mix-rettelser har været større end noget, der kan sættes ord på. Vi er blæst helt bagover over modtagelsen, som vi på Kims og egne vegne siger tusinde tak for, skriver de to i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Tømte maskinforretning for motorsave

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce