Annonce
Vejen

Enormt maleri fortæller Askov Højskole og Efterskoles historie

Maleriet bliver præsenteret fredag klokken 09.00 til fernisering. Foto: Mikael Dynnes Holmbo
Krig og Kim Larsen er bare et par af de fortællinger, der tilsammen fortæller historien om Askov Højskole og Efterskole. Et nyt, stort maleri, skabt af eleverne på efterskolens design- og kunstlinje, fortolker højskolens historie fra 1865 til nu.
Annonce

ASKOV: Tre kæmpemæssige akrylmalerier i størrelserne to gange fire meter er ved at tage form på Askov Højskole og Efterskole.

Efterskoleeleverne har linjefagsuge i denne uge, og i den forbindelse har de 20 elever på efterskolens design- og kunstlinje fået til at opgave at skabe et nyt kunstværk, der skal udsmykke spisesalen.

Det enorme maleri er en fortolkning af Askov Højskole og Efterskoles historie fra grundlæggelsen i 1865 til i dag. Eleverne er selv ansvarlige for at male, men de får kyndig rådgivning og sparring ved den 43-årige kunstner Kristian Vodder Svensson, der oprindeligt er fra Tønder men bor på Møn.

- Jeg er kogebogen, og eleverne er kokkene, hvis man kan sige det på den måde. Jeg rører næsten ikke en finger, men forklarer og viser dem nogle teknikker, de kan arbejde med, siger Kristian Vodder Svensson.

Malearbejdet startede tirsdag morgen og skal være færdigt fredag morgen klokken ni til den store fernisering. Med den enorme arbejdsindsats, eleverne lægger i projektet, skal det nok lykkedes.

- Klokken ti om aftenen har der været elever, der er fortsat med at male. Det vidner om, at vi har gang i noget rigtigt, fortæller Kristian Vodder Svensson.

Det er enormt fedt, at man kan komme tilbage og sige: ”Det har jeg været med til at lave."

Celine, efterskoleelev

Annonce

En stor ære

Sideløbende med arbejdet på det store maleri skal eleverne eksperimentere med nogle af de teknikker, de har lært af Kristian Vodder Svensson, på deres egne lidt mindre kunstværker.

Alberte og Celine, begge 16 år gamle, er et par af eleverne på design- og kunstlinjen, der er med til at male spisesalens nye kunstværk.

- Det har været sjovt, men også lidt nervepirrende, at stå overfor en professionel kunstner som Kristian. Man kan tvivle på, om man nu gør det rigtigt, fortæller Celine.

De mener begge, at det er en meget stor ære at være med til at skabe et kunstværk, der skal hænge i spisesalen i mange år fremover.

- Det er enormt fedt, at man kan komme tilbage og sige: ”Det har jeg været med til at lave,” siger Celine.

Der er fernisering på værket fredag klokken 09.00. Alle interesserede er velkomne.

Projekt giver eleverne et helt særligt tilhørsforhold til skolen, mener kunster Kristian Vodder Svensson (tv.) Foto: Mikael Dynnes Holmbo
Alberte og Celine arbejder med deres personlige malerier. Foto: Mikael Dynnes Holmbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce