Annonce
Læserbrev

Ensomhed har trange kår i seniorbofællesskaber

Læserbrev: En undersøgelse blandt cirka 2000 af vore medlemmer har vist, at næsten hver anden er interesserede i at flytte i seniorbofællesskab, og andre undersøgelser har vist, at omkring 80.000 seniorer ønsker at flytte i bofællesskab de kommende år.

Og det tror da pokker: Erfaringerne med denne boform er gode: Ensomheden har trange kår i bofællesskaberne, for her passer man på hinanden. Man holder ensomheden og skrøbeligheden på afstand, og de, der har valgt denne boform, er sikre på, de får ikke bare et bedre, men også længere liv!

"Det er jeg ikke gammel nok til", svarer de fleste 60-årige, hvis man nævner muligheden af at flytte i seniorbofællesskab. "Nej, men det bliver du", bør svaret lyde - for i virkeligheden er det ikke spor for tidligt, at man begynder at tænke på fremtidens boligform i den alder.

I landsorganisationen Danske Seniorer arbejder vi hårdt på at få etableret flere seniorbofællesskaber. Heldigvis er interessen stor, når vi taler for at finde penge til alment byggeri og gode jordarealer også til de grupper af seniorer, som ønsker at etablere sig i ejerboliger.

Selve pensionsopsparingen har de fleste lært at tilrettelægge, men hvordan seniorlivet skal forme sig, det har de fleste til gengæld svært ved at komme i gang med at tænke på. Det er de ikke gamle nok til, mener de. Og derfor er der faktisk mange, der aldrig får mulighed for at komme med i et bofællesskab, fordi de har ventet for længe med at komme i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Esbjerg For abonnenter

Ramt af vandmasserne: - Vi kan sidde i stuen og fiske

Annonce