Annonce
Læserbrev

Ensomhed har trange kår i seniorbofællesskaber

Annonce

Læserbrev: En undersøgelse blandt cirka 2000 af vore medlemmer har vist, at næsten hver anden er interesserede i at flytte i seniorbofællesskab, og andre undersøgelser har vist, at omkring 80.000 seniorer ønsker at flytte i bofællesskab de kommende år.

Og det tror da pokker: Erfaringerne med denne boform er gode: Ensomheden har trange kår i bofællesskaberne, for her passer man på hinanden. Man holder ensomheden og skrøbeligheden på afstand, og de, der har valgt denne boform, er sikre på, de får ikke bare et bedre, men også længere liv!

"Det er jeg ikke gammel nok til", svarer de fleste 60-årige, hvis man nævner muligheden af at flytte i seniorbofællesskab. "Nej, men det bliver du", bør svaret lyde - for i virkeligheden er det ikke spor for tidligt, at man begynder at tænke på fremtidens boligform i den alder.

I landsorganisationen Danske Seniorer arbejder vi hårdt på at få etableret flere seniorbofællesskaber. Heldigvis er interessen stor, når vi taler for at finde penge til alment byggeri og gode jordarealer også til de grupper af seniorer, som ønsker at etablere sig i ejerboliger.

Selve pensionsopsparingen har de fleste lært at tilrettelægge, men hvordan seniorlivet skal forme sig, det har de fleste til gengæld svært ved at komme i gang med at tænke på. Det er de ikke gamle nok til, mener de. Og derfor er der faktisk mange, der aldrig får mulighed for at komme med i et bofællesskab, fordi de har ventet for længe med at komme i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce