Annonce
Livsstil

Ensomhed skal bekæmpes med telefonkaffe

Telefonkaffekonceptet går i al sin enkelhed ud på, at en koordinator sørger for, at man bliver koblet sammen med en telefonven, der har nogle af de samme interessser som en selv. Og så mødes man over telefonen en gang eller to i ugen - og taler sammen i den tid som det tager at drikke en kop kaffe.Arkivfoto: Søren Gylling
Hvis man er ensom - eller bare godt kunne tænke sig at have en fast aftale med en telefonven - så kan man blive en del af projektet "Telefonkaffe". Her har man en fast telefonaftale med den samme person en eller to gange i ugen.
Annonce

Haderslev: Telefonkaffe med en fast ven, som man har fået hjælp til at finde - og som har nogle af de samme interesser som en selv.

Det er et koncept bag Telefonkaffe, der er startet af Frivilligcenteret i Aabenraa, der har fået penge til projektet af TrygFondens akutpulje, kommer nu til Haderslev.

- Vi er blevet koblet på projektet og jeg håber, at det kan starte op her allerede fra næste uge, siger Tina Rosenkilde, der er leder af Frivilligcenter Haderslev.

Allerede nu sidder der frivillige klar til at tale med dem, der har lyst og behov for at få sig en telefonkaffe-ven.


Det kan være, at man er ramt af corona-ensomhed, hvis man eksempelvis er i en af risikogrupperne og ikke må komme ud af eget hjem - eller hvis man bare har lyst til at lære et nyt menneske at kende.

Tina Rosenkilde, leder af Frivilligcenter Haderslev


- Det kan være, at man er ramt af corona-ensomhed, hvis man eksempelvis er i en af risikogrupperne og ikke må komme ud af eget hjem - eller hvis man bare har lyst til at lære et nyt menneske at kende, siger Tina Rosenkilde.

Telefonkaffe

Man kan læse mere om Telefonkaffe på www.telefonkaffe.dk.

Her er der mulighed for at melde sig som frivillig i projektet, men også mulighed for at blive en af dem, der får en telefonven.

Det koster ikke noget at få en telefonkaffeven.

Frivilligcenter Haderslev dækker hele Haderslev Kommune. Og derfor gælder tilbuddet for alle borgere i hele kommunen.

Hun opfordrer til, at der bliver taget godt imod det nye tilbud:

- Det, der er rigtigt vigtigt, er, at det er for alle. Det er ikke kun for ældre og udsatte - det er for alle - også unge mennesker, understreger Tina Rosenkilde.

Annonce

For alle aldre

Hun var, inden det blev besluttet, at Frivilligcenter Haderslev skulle hægte sig på projektet i Aabenraa, blevet spurgt af Haderslev Kommune, om det var muligt at lave et telefonprojekt, der skulle være med til at bekæmpe ensomhed.

- Jeg synes, at det er så fint, at vi har fået mulighed for at blive en del af Telefonkaffe. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange - og det gør også Telefonkaffe-konceptet mere kendt, når vi er flere, som bruger det samme logo, så er det med til at øge kendskabet til det, siger Tina Rosenkilde.

Det er ikke kun Haderslev Kommune, der er blevet koblet på projektet fra Aabenraa, det samme er Frivilligcenter Sydsjælland og Møn, Frivilligcenter Odder, Foreningernes Hus Vejle og Guldborgsund Frivilligcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce