Annonce
Debat

Ensomheden har ramt

Annonce

 Læserbrev: Corona-nedlukningen har betydet en markant stigning i antallet af unge, som føler sig alvorligt ensomme. I en lang periode har unge været fysisk adskilt fra deres jævnaldrene.

Undersøgelser fra Hope-projektet på Aarhus Universitet viser, at ensomheden blandt unge nærmest er eksploderet under corona-nedlukningen. De seneste tal fra januar viser, at omkring 40 procent af alle unge føler sig ensomme - og et stigende antal er stressede. Børnetelefonen oplever også en stigning af henvendelser fra unge, som føler sig ensomme. Forskning er i fuld gang med at undersøge, hvad det betyder for de unge, men det kan vi ikke vente på. Der skal handles nu - og når Danmark igen åbner. Ensomhed er en helt naturlig følelse. Selv om følelsen er ubehagelig, er den ikke farlig, så længe den ikke bliver stabil over tid. Men corona-nedlukningen har nu stået på længe, og uvisheden om, at vi ikke ved, hvornår den slutter, er også en udfordring for ensomheden.

De unge skal tilbage til en normal hverdag og igen være en del af et socialt fællesskab. Men indtil skoler og foreningsliv igen må åbne, vil jeg opfordre til, at vi hjælper de unge. Der er ikke en løsning, der passer til alle, men vi kan alle gøre noget. Ud i naturen med andre unge og dermed få skabt grundlaget for nogle gode samtaler, hvor fokus er rettet på noget lidt mere positivt end at sidde hjemme og bare vente. Og når samfundet igen åbner, har vi alle et fælles ansvar for, at alle de unge igen komme ind i et meningsfyldt fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce