Annonce
Tønder

Entreprenør fjerner asfaltklumper langs Branderupvej

Det har hele tiden været meningen, at klumper af asfalt og større sten skulle fjernes manuelt fra vejkanten, oplyser vejingeniør Miroslav Guzina fra Tønder Kommune. Materialet stammer fra en udvidelse af Aabenraavej mellem Øster Gasse og Arrild og er lagt ud i rabatten på strækningen mellem Branderup og Løgumkloster. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det har vakt forundring, at Tønder Kommune har sikret rabatten langs Branderupvej med affræset materiale bestående af grus, jord og asfalt. Nu er en entreprenør ved at frasortere de største asfaltklumper manuelt.
Annonce

BRANDERUP/LØGUMKLOSTER: I et læserbrev her i JydskeVestkysten tirsdag undrede Benni Moritzen sig over, at Tønder Kommune havde lagt forurenet jord bestående af jord, stabilgrus og asfalt ud langs Branderupvej.

Jorden er opfræset materiale fra vejrabatten langs Aabenraavej mellem Øster Gasse og Arrild, som er blevet udvidet. Materialet herfra er delvist brugt som opfyld i rabatten på Branderupevej, men der også en del større asfaltklumper i materialet, der altså bestod af jord, stabilgrus og asfalt.

Nu er en entreprenør ved at fjerne asfaltklumper og sten over fire-fem centimeter i diameter på en del af strækningen.

En lokal entreprenør har fjernet klumperne langs en strækning på et par kilometer. Det drejer sig ikke om meget.

Miroslav Guzina, vejingeniør, Tønder Kommune

Annonce

Forstærkning

Vejiningeniør ved Tønder Kommune, Miroslav Guzina, forklarer, at arbejdet med at fjerne klumperne af asfalt og større sten foregår manuelt, og at det hele tiden har været meningen, at klumperne skulle separeres fra jord og stabilgrus.

- En lokal entreprenør har fjernet klumperne langs en strækning på et par kilometer. Det drejer sig ikke om meget, siger Miroslav Guzina og tilføjer, at der er tale om "et par læs" og at arbejdet er udført i henhold til kommunens praksis.

Vejingeniøren oplyser videre, at det affræsede materiale er overskydende fra det tidligere vejarbejde, og at man hele tiden har planlagt, at det skulle udnyttes som forstærkning af rabatter på de omkringliggende veje.

Miroslav Guzina oplyser, at de våde rabatter har været kørt op af især store og tunge landbrugmaskiner og derfor har godt af forstærkning.

Annonce

Græs på kanten

Benni Moritzen kalder hele manøvren for en "hovsaløsning" og mener, at det asfaltforurenede materiale ingen steder hører hjemme i kommunen.

- Jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at alle vi andre skal passe på miljøet, og så lægger kommunen det bare ud langs vejstrækninger, siger Benni Moritzen.

Miroslav Guzina fortæller, at det er fuldt lovligt for kommunen at bruge det affræsede materiale langs kommunens vejmatrikler, men at asfaltklumperne og større sten er uønskede i vejsiden, da de risikerer at blive spredt ved græsslåning af rabatterene til fare for andre trafikanter.

Miroslav Guzina tilføjer, at der vil blive udlagt fint muld og snarest muligt blive sået græs på strækningen langs Branderupvej.

Materialet i rabatten stammer fra en udvidelse af Aabenraavej mellem Øster Gasse og Arrild og er lagt ud i rabatten på strækningen mellem Branderup og Løgumkloster. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce