Annonce
Billund

Entreprenør om rotterede i midtbyen: - Rotterne har fået fast bopæl

Rotter kan være rigtig svære at slippe af med - når problemet har stået på i længere tid, siger Jes Nikolajsen, indehaver af JN Entreprise. Foto: Martin Ravn

Rotter kan blive immune over for gift, og så er de meget svære at slippe af med igen.

Grindsted: Rotterne i Borgergade 17 har fået fast bopæl. Det vurderer Jes Nikolajsen, indehaver af JN Entreprise i Grindsted. Han var i efteråret med til at udbedre skader på kloakken i Tove Lind Sørensens baggård og har netop været der endnu en gang - dog uden at finde yderligere fejl eller mangler ved kloaksystemet.

- Problemet er, at rotterne har boet der i længere tid nu, og når man lægger gift over længere tid, bliver rotterne immune, så de faktisk begynder at leve af giften, forklarer Jes Nikolajsen.

Annonce

Andre metoder end gift

Derfor er der også mange kommuner, der prøver at finde andre metoder end gift til at bekæmpe rotterne.

- Når rotterne ikke får mad, så begynder de at spise ungerne. Har ungerne spist gift, bliver de voksne immune, siger Jes Nikolajsen, der ser det som et langt sejt, træk at komme problemet til livs i Borgergade. I første omgang skal de ind i nabolejligheden til Toves lejlighed, hvor de indtil nu er blevet forment adgang.

- Det kan også være her, problemet er, siger han, der også må opfordre til tålmodighed.

- Når man har udbedret en skade, bliver man nødt til at vente en periode, indtil man tager næste skridt. Der kan gå flere måneder efter et hul er lukket, til rotterne er udryddet, siger Jes Nikolajsen - netop fordi rotterne æder deres unger.

Ingen kommentarer fra ejer

Han har tidligere været ved en gammel bolig i Vejle, der havde større problemer med rotter, hvor skaden var enorm, og de havde spist sig gennem alt.

Han forklejner dog på ingen måde problemet i Borgergade:

- Murerne er mildest talt utætte. Jeg ville ikke bo dernede - eller lade en hund bo der. Det er et meget usundt sted at bo.

Avisen har haft fat i ejeren af ejendommen, Rex Ejendomme ApS, for at høre, hvad firmaet fremadrettet vil gøre for at bekæmpe rotterne og vedligeholde bygningen, men ejeren har afvist at svare på spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];