Annonce
Esbjerg

Entreprenørfirma med kometvækst bygger markant domicil ved Esbjerg Strand

Nembyg vil opføre et markant domicil tæt ved rundkørslen ved Esbjerg Strand. Byggeriets rådgiverteam består foruden NemByg selv af lokale Ingeniør’ne og Arkitektfirmaet Lolk samt Aarhus-baserede Friis & Moltke.
Nembyg er i løbet af de seneste otte år vokset fra 10 til 100 ansatte, mens firmaet er blevet en betydelige aktør på markedet for total- og hovedentrepriser. Nu tager Nembyg yderligere et skridt på vækstrejsen og bygger et markant domicil tæt ved Esbjerg Strand.
Annonce

Esbjerg: I den nærmeste fremtid vil området ved en af Esbjergs mest trafikerede rundkørsler, den i folkemunde benævnte Esbjerg Strand-rundkørsel, som betjener nordgående trafik fra Esbjerg Havn og nærmest al trafik til og fra forstæderne Hjerting, Sædding, Sønderris og Guldager, mærkbart ændre udseende.

Her vil Esbjerg-områdets største entreprenørvirksomhed, NemByg A/S, med op imod 100 medarbejdere, bygge sit nye domicil med tilhørende værksted og lagerhal på adressen H.E. Bluhmes Vej 103.

Det runde byggeri bliver på 2.500 etagekvadratmeter, hvortil kommer værksted og lagerhal på 600 kvadratmeter, og det er skabt til at sætte et visuelt stærkt aftryk på Esbjergs nye bydel.

Annonce

Betydelig vækst

NemByg flytter sidst i 2021 fra sin nuværende placering i Tjæreborg, hvor det hele begyndte. Og ser man på virksomhedens nuværende faciliteter på Østre Industrivej, hvor funktionærerne sidder i midlertidige pavilloner, er det åbenlyst, at den betydelige vækst, som NemByg har oplevet de seneste mange år, kræver større rammer.


Vi har arbejdet med planerne om et nyt domicil i mere end to år, og nu er vi klar at tage næste skridt.

Jesper Holm Nielsen, bestyrelsesformand, Nembyg


- Vi har arbejdet med planerne om et nyt domicil i mere end to år, og nu er vi klar at tage næste skridt. I al sin enkelhed er vi vokset ud af de nuværende rammer, som udgør en barriere for yderligere vækst, siger NemBygs bestyrelsesformand, Jesper Holm Nielsen.

Han kom ind i Nembyg i 2012 og har i en årække været medejer sammen med Jørgen Mathiasen. Dengang havde virksomheden et helt andet setup med omkring 10. I dag har Nembyg op imod 100 ansatte, og som hoved- og totalentreprenør giver Tjæreborg-firmaet i det daglige beskæftigelse til mere end det dobbelte i form af underleverandører.

Annonce

Naturligt næste skridt

Nembyg færdiggjorde i 2019 det hidtil største enkeltprojekt, biografen ved Broen Shoppingcenter i Esbjerg med en anlægssum på omkring 100 millioner kroner, men entreprenørselskabet er også klar til at påtage sig endnu større opgaver i fremtiden: Hoved-og totalentrepriser i niveauet 200-300 millioner kroner.

Til at styre væksten ansatte ejerne for tre år siden Karsten Larsen som administrerende direktør, og Nembyg har også styrket det økonomiske fundament ved at invitere Esbjerg Brygge Invest A/S, ejet af en kreds af jyske erhvervsfolk, herunder lokale erhvervsfolk som Henning G. Kruse, kendt fra Esbjerg Oilfield Services og Esvagt A/ S, fiskeskipper Arne Hounisen og Peter Kirk Larsen, Esbjerg, direktør og partner i advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius, ind som medejer med 49 procent af aktierne.

Byggeriet af det nye domicil tæt på Esbjerg Strand-rundkørslen er derfor et naturligt ”næste skridt” i vækststrategien

- Vi jagter ikke vækst for enhver pris, væksten skal være lønsom, vi skal sikre, at vi tjener penge, men det nye domicil giver os samtidig mulighed for udvikle forretningen yderligere, påpeger Karsten Larsen.

Til højre i billedet ses placeringen af Nembygs nye domicil med værksted og lager tæt ved Esbjerg Strand og den trafikerede rundkørsel, som betjener trafik fra havnen og til og fra forstæderne Hjerting, Sædding, Sønderris og Guldager.

Nembyg har de seneste fem år lavet bundlinjeresultater på mellem cirka 9 og 11 millioner kroner i et stærkt konkurrencepræget marked, og lige nu har selskabet gang i adskillige store opgaver i det meste af Jylland og på Fyn, ligesom som man snart påbegynder byggerierne af Polytech nye domicil i Bramming og flygtningsmuseet Flugt i Oksbøl.

Annonce

En attraktiv arbejdsplads

Om valget af det nye elipseformede domicils beliggenhed siger Jesper Holm Nielsen, at den er nøje gennemtænkt i forhold til den markante eksponering, byggeriet vil få.

-Derfor bygger vi også et hus, som passer til placeringen. Det er ikke ekstravagant, men det bliver et kvalitetsbyggeri, som skal matche firmaets image, forklarer Jesper Holm Nielsen, der også peger på, at man byggeriet vil bidrage til at gøre Nembyg til en endnu mere attraktiv arbejdsplads for dygtige medarbejdere.

Byggeriet ventes påbegyndt til december, og hvis alt går efter planen, vil det stå færdig før jul i 2021. Investeringen vil nærme sig 50 millioner kroner.

Nembyg

Nembyg er stiftet for mere end 40 år siden Niels Erik Mathiasen, far til medejer Jørgen Mathiasen. Dengang hed firmaet Nem Huse.

I 2006 skiftede firmaet navn til Nembyg og Jørgen Mathiasen overtog virksomheden som et led i generationsskiftet.

Jesper Holm Nielsen indtræder i 2012 i ejerkredsen på lige fod med Jørgen Mathiasen, og håndværksvirksomheden ændres hurtigt til entreprenørvirksomhed, hvor fagentrepriser ændres til totalentrepriser

I dag Nembyg Esbjergområdet førende totalentreprenør og har fået styrket sit økonomiske fundament med Esbjerg Brygge Invest som medejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce