x
Annonce
Tønder

Envos voldgiftssag lakker mod enden

Envo Biogas Tønder har ligget stille de sidste tre år. Men ifølge Envo-direktør Bo Asmussen skulle en afgørelse i den verserende voldgiftssag være på trapperne. Den nye entreprenør er hyret, tilføjer han. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Direktøren for Envo Group Danmark, Bo Asmussen, forventer, at tvisten med entreprenør Per Aarsleff A/S ventes afsluttet i slutningen af måneden. Kontrakt med ny entreprenør er underskrevet.

TØNDER: Direktør for Envo Group Danmark, Bo Asmussen, forventer, at den verserende voldgift mellem Envo Biogas Tønder og entreprenør Per Aarsleff ventes afsluttet ganske snart.

Uanset udfaldet af voldgiftssagen begynder byggeriet af biogasanlægget ved Solvig op snarest i det nye år, oplyser Bo Asmussen. Kontrakten med det nyetablerede firma, Cartellone Denmark ApS, blev underskrevet i slutningen af november, tilføjer Asmussen.

Cartellone Denmark er stiftet den 19. november i år og ejet af Jose Cartellone Construcciones Civiles med hjemadresse i Mendoza i Argentina har 9000 ansatte. Firmaets ejer, Jose Cartellone, har også været hovedinvestor i Envo Biogas Tønder.

Annonce

Envo Biogas Tønder

Envo Biogas Tønder skal hvert år bruge 930.000 ton biomasse til fremstillingen af biogas.Af de 930.000 ton udgør de 700.000 ton husdyrgødning. De resterende 230.000 ton skal bestå af energiafgrøder og industriaffald. Anlægget får 40-45 ansatte - heraf er 25-30 ansatte chauffører. Budgettet for etableringen af Envo Biogas Tønder er cirka 550 mio. kr. Anlægsarbejdet blev påbegyndt i 2015 og ventes afsluttet i starten af 2020.

Færdigt til 2020

Bo Asmussen fortæller, at mens det nystiftede firma skal tage sig af selve byggeriet og dermed færdiggørelsen af biogasanlægget ved Tønder, så skal Envo Group være rådgiver og hjælper for firmaet og være bindeled til danske underleverandører.

Envo-direktøren forventer, at byggeriet vil strække sig over de næste 12-14 måneder.

- Anlægget skal stå færdigt i starten af 2020. Lovgivningen er ændret, så da skal det være færdigt, lyder det fra Bo Asmussen, der så sent som i december sidste år garanterede, at anlægget ville blive færdigt i indeværende år.

På trods af det langstrakte byggeri forventer Bo Asmussen stadigvæk, at budgettet på 550 millioner kroner holdes.

Budgettet holder

Om den verserende voldgiftssag kan påvirke igangsætningen eller budgettet vil han ikke kommentere.

- Det er praksis for Envo Group ikke at udtale sig om juridiske tvister i pressen. Det lader vi en dommer afgøre, siger Bo Asmussen.

Byggeriet af anlægget har stået stille siden december 2015. Til at starte med var det entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S, der havde hovedentreprisen. Men i de sidste tre år er der ikke sket meget på byggepladsen. Det skyldes ikke mindst den verserende voldgiftssag, som Envo-direktøren oplyser er på nippet til en afgørelse. Bo Asmussen venter, at voldgiftsdommeren træffer sin afgørelse i løbet af januar.

Envo Biogas Tønder er tidligere blevet spået færdigt i 2015, 2016 og 2017 - og altså i 2018.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce