Annonce
Udland

Epstein skrev testamente to dage før sit selvmord

Marco Bello/Reuters
Jeffrey Epstein, der var sigtet for seksuelle overgreb mod mindreårige, efterlader 3,9 milliarder til en fond.

Den vanærede amerikanske finansmand Jeffrey Epstein skrev to dage før sin død et testamente, som viser, at han efterlader sig 578 millioner dollar. Det skriver avisen the New York Post.

Beløbet svarer til næsten 3,9 milliarder kroner.

Den 66-årige Epstein, der var sigtet for at have betalt mindreårige piger for seksuelle ydelser og risikerede op til 45 års fængsel, hængte sig i en fængselscelle på Manhattan i New York 10. august. Her afventede han sin retssags begyndelse.

To dage tidligere, 8. august, underskrev han et 21 sider langt testamente. Testamentet er registreret ved retsmyndigheder på De Amerikanske Jomfruøer i Caribien, hvor Epstein angiveligt ejede en privat ø.

Hele hans formue bliver overdraget til en fond - "The 1953 Trust" - der henviser til hans fødeår, skriver New York Post. Avisen har lagt en kopi af testamentet ud på sin hjemmeside.

Det er uvist, hvem der bestyrer fonden, og der optræder ikke andre arvinger i testamentet.

Det kan ifølge finansmediet Bloomberg News gøre det vanskeligere for Epsteins påståede ofre at lægge sag an mod dødsboet.

Adskillige kvinder har sagsøgt Epstein med krav om erstatning for seksuelle overgreb.

Ifølge testamentet havde Epstein godt 56,5 millioner dollar i kontanter, aktier for over 300 millioner dollar og obligationer for godt 14 millioner dollar.

Desuden rådede han ifølge testamentet over seks luksusejendomme. Deriblandt i Paris, Florida og New York. Ydermere er der nævnt aktiver for over 18 millioner dollar i form af fly, biler og både.

Samtidig med oplysningerne om hans testamente offentliggjorde The New York Times mandag nye detaljer om Epsteins sidste dage i Metropolitan Correctional Center på Manhattan.

Anonyme kilder fortæller til avisen, at milliardæren afskyede sin utøjsbefængte celle så meget, at han betalte advokater for at mødes med ham i op til 12 timer om dagen i et andet lokale i fængslet.

Kun sjældent vaskede han sig, og han foretrak at sove på cellens gulv frem for i sin seng.

En retsmedicinsk undersøgelse har fastslået, at Jeffrey Epstein tog livet af sig selv.

Det amerikanske justitsministerium og forbundspolitiet FBI efterforsker, hvordan en af landets mest profilerede indsatte var i stand til at begå selvmord få uger efter et angiveligt tidligere forsøg på at tage livet af sig selv.

/ritzau/AFP

Annonce
Jeffrey Epsteins testamente
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce