Annonce
Læserbrev

Er økonomi i Kolding Kommune reddet

Læserbrev: Nej siger vi i Den Konservative Vælgerforening

Det siger vi, fordi at man ved at undlade helt nødvendige investeringer og vedligeholdelsesomkostninger ikke redder økonomien. Man udsætter i stedet blot problemerne og sender regningerne ind i børneværelserne.

Vi er ikke i tvivl om, at der skal tages helt anderledes fat, hvis økonomien skal reddes. Sker dette ikke snart, kan borgerne i Kolding se en dyster økonomisk fremtid i møde.

Vi skal sikre de helt basale serviceområder og derefter prioritere, hvad der er råd til af andet.

Vi anbefaler, at man starter med at fjerne alt, hvad vi kalder taburetklister eller kommunalt finansieret valgkamp, hvor lokalpolitikere gør sig populære med skatteborgernes penge. For eksempel hvor man i enkelte politikområder kan invitere til fester og holde skåltaler, imedens man i andre udvalg må bede børnefamilierne krybe til lommerne, for at betale ekstra for børnepasning.

Hvor enkelte politikere trækker kaniner op af hatten, som for eksempel at bruge millioner på at frede Marielundskoven, hvor kommunen i forvejen kan forhindre, der sker noget utilsigtet ved hjælp af planloven/lokalplaner, et meget rammende eksempel på taburetklister til et enkelt parti i Kolding.

Det er nu tiden at optræde økonomisk ansvarligt, samt at leve op til det borgerne i Kolding har krav på og forventer af politikerne.

Vi mener, det er dybt bekymrende, at byrådet selv mener, at økonomien i Kolding er reddet. Og nej - det er ikke i orden at sende regningerne ind i børneværelset.

Annonce
Knud Erik Langhoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce