Annonce
Læserbrev

Er Aabenraa omsider klar til sit fyrtårn

Annonce

Læserbrev: Jeg synes, vi har set mange spændende udviklinger i Aabenraa de seneste år. Vi har set en flot byudvikling med ”Fremtidens Aabenraa”, der er gang i udviklingen af den nordlige del af gågaden, vi har fået en fornem Strandpromenade, en ARENA ved Idrætshallen og en campus-rambla omkring dyrskuepladsen.

Sydhavn blev ikke fyldt op, og Aabenraa Havn er ved at udvide ved Enstedværket. Alt sammen spændende udviklinger. Men dog ikke mere end man ser i tilsvarende byer landet over. Ikke noget ”Fyrtårn”, som sætter Aabenraa på danmarkskortet.

På museumsområdet har vi set en flot udvikling af Kunstmuseet Brundlund Slot og en forventning til en udbygning til Franciska Clausens samling. Kulturmuseet med sin flotte søfartssamling har nærmest ligget stille. Men kan vi alligevel omsider se konturerne af det manglende ”Fyrtårn” dukke op?

Med optimisme læste jeg udvalgsformanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V), fortælle i JydskeVestkystens søndagsudgave den 6. oktober, at ”der arbejdes med en samlet løsning for byens to museer, så både kunsten og kulturhistorien, som Søfartsmuseet repræsenterer, løftes”. Lars Kristensen siger også: ” Det er det, der giver mening i min verden”.

Vi kan samtidig læse, at direktøren for Museums Sønderjylland, Henrik Harnow, ”glæder sig over der er kommet at der er kommet skred i planerne”.

Mange vil glæde sig over, at der forhåbentlig omsider tegner sig en løsning på museumsområdet. Jeg tror på, at visionær præsentation af kunst og kulturhistorie i en markant bygning på en markant placering vil kunne skabe det ”Fyrtårn”, som Aabenraa stadig mangler og fortjener!

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce