Annonce
Læserbrev

Er børnenormeringerne gode nok i Vejen Kommune

Læserbrev: Vejen Kommune har netop vedtaget budgettet for 2020. Heri er der fundet råderum/besparelser for 16,7 mill. og brugt 2,5 mill på driftsønsker samt 18,2 mill. på investeringer.

Det er ikke muligt på nogen dagsorden at se, om politikerne har drøftet at forbedre normeringer på børnepasningsområdet i forbindelse med budgettet eller tidligere.

I Vejen Kommune er der ifølge Danmarks Statistik 2018 3,4 barn i vuggestue og 6,9 barn i børnehave pr. voksen. Tallet er uden ledere som foreslået af BUPL (pædagogernes fagforening). I Viborg Kommune, som kom i mediernes søgelys, er tallene stort set de samme. Trods det viste virkeligheden, at der i løbet af dagen i børnehaven var 12 børn pr. voksen. Mon det også er virkeligheden i Vejen kommune? For så er statistiktallene jo ikke så meget værd.

Er der foretaget beregninger på, hvad det vil koste at have en normering på henholdsvis tre og seks børn pr. voksen? Har politikerne forholdt sig til det? Jeg kan ikke se det nogen steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Specialskole i Moltrup bliver

Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce