Annonce
Læserbrev

Er borgmesteren liberalist?

Læserbrev: Noget kunne tyde på det. Hans egen statsminister toner dog rødt flag i sin åbningstale og vil gøre op med det frie valg og den megen konkurrence i velfærdsydelserne.

Her i Sønderborg skal der spares 50 mio. kr. i de kommunale budgetter. Det er en alvorlig sag. Og det politiske slagsmål om magten og æren er allerede i gang.

Venstres Peter Hansen mener ikke overraskende, at løsningen både er et lavere serviceniveau og udlicitering af de kommunale opgaver. Den er vores borgmester Erik Lauritzen (S) tilsyneladende med på. Han kalder det bare konkurrenceudsættelse, velsagtens for at få det til at lyde mere spiseligt. Men det betyder det samme; at man kan spare penge på driften ved at lade private firmaer stå for at drive kommunens kerneydelser.

Det er forståeligt, at en borgerlig liberalistisk politiker som Peter Hansen mener sådan. Som liberalist er markedsløsninger på private hænder altid bedst. Men at vores borgmester nu også mener, at der er penge at spare på udlicitering af velfærdsamfundets kerneydelse er både overraskende og trist. Jeg troede faktisk han var en god socialdemokrat som sin formand. Og ikke liberalist. Men ak.

Desværre sidder SF ikke i byrådet, så vi kan kalde socialdemokraterne til orden. Det sidste budget SF var med til at udarbejde i 2014 indeholdt en skattestigning, hvor det vigtige for SF netop var ikke at skulle skære i kernevelfærden i årene fremover. Men skattestigningen er spist op, siger Peter Hansen. Nej, siger borgmesteren, den er investeret i at udvikle Sønderborg.

Men er privatisering og udlicitering af velfærdsopgaver udvikling af Sønderborg? Det mener vi ikke i SF. Hvem kommer til at betale for øget udlicitering af vores velfærdsopgaver? Det gør borgerne selvfølgelig. Og de ansatte.

Når kommunen både skal spare, og det private firma samtidig skal have overskud, skal de ansatte løbe stærkere. Og serviceniveauet til borgerne? Det bliver selvsagt forringet. Trist.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce