Annonce
Kultur

Er der en Vejen Garden efter coronaen

Jørgen Schmidt, leder af Vejen Garden, ser ind i et 2021, hvor nogle arrangementer allerede er aflyst, men hvor forhåbentlig også venter mage gode oplevelser. Foto: Steen Rasmussen
Leder af Danmarks bedste bygarde Jørgen Schmidt er bekymret for, om alle drengene holder fast i musikken, når C-19 er udryddet. Han håber og regner med det, og ser frem til en række koncerter, selv om meget allerede er aflyst.
Annonce

VEJEN: 250.000 kroner i mistede indtægter alene siden september.

Det er virkeligheden for Vejen Garden. Og pengene er måske i virkeligheden slet ikke det værste. Det vil et hårdere slag, hvis drengene i orkestret falder fra.

- Nu er det næsten et år siden, at vi havde mulighed for at samle hele garden – og i mange måneder har det ikke været muligt for os at komme ud og spille. Det begynder faktisk at være rigtig kritisk, siger Gardens leder Jørgen Schmidt.

- Når vi ikke kan komme ud og spille til byfester, juleoptog med videre, har vi selvfølgelig ikke mulighed for at skabe indtjening til de udgifter. vi har til instrumenter og uniformer. Men endnu mere kritisk er det nok, at vi ikke får mulighed for at vise garden frem og dermed være synlig for nye, kommende medlemmer for garden. Dét kan vise sig at blive en stor udfordring i den kommende tid.

- Samtidig er det utrolig svært for os at holde en tæt kontakt til vores medlemmer, og jeg tror, at mange garderledere rundt omkring i øjeblikket spekulerer på, hvor mange af deres medlemmer, der har mistet lysten til at spille i en garde, har fundet andre interesser og så videre, mens alt har været lukket ned. Og dermed kan man heller ikke undgå at frygte, om man overhovedet har en garde tilbage, når vi på et tidspunkt har mulighed for at mødes igen.


Og dermed kan man heller ikke undgå at frygte, om man overhovedet har en garde tilbage, når vi på et tidspunkt har mulighed for at mødes igen.

Jørgen Schmidt


- Som musiker kan man selvfølgelig øve sig på sit instrument derhjemme. Men at spille i et orkester er jo en holdsport – og selv om du har 50 dygtigere musikere, har du ikke nødvendigvis et godt orkester, for det kræver, at man kan spille samme, forklarer Jørgen Schmidt.

Annonce

Holdspil

- Det svarer til et fodboldhold, hvor alle spillerne øver sig derhjemme ved at jonglere med fodbolden – men når de samles på et fodboldhold og skal spille kamp, har de måske ikke noget særlig godt fodboldbold, for de har ikke prøvet at spille sammen. Med andre ord: vi må forvente, at niveauet slet ikke er det samme som inden Corona – og at det vil tage en del tid, at få garden tilbage på samme, høje niveau som tidligere.

- Nu er vi så heldige i Vejen Garden, at vi har et utrolig godt og stærkt sammenhold og en fantastisk forældreopbakning, så jeg er helt sikker på, at den periode, hvor det ikke har været muligt for os at spille sammen, også har gjort, at mange af vores gardere har indset, hvor meget garden og de oplevelser, man har med hinanden, egentlig betyder for dem. Så på den måde vil motivationen og engagementet helt sikkert være i top, når vi kan komme til at spille sammen igen.

Jørgen Schmidt tror på, at VG om nogle måneder kan genoptage prøverne. Men mange aktiviteter i 2021 er allerede nu aflyst.

- Det gælder bl.a. Verdensmesterskaberne i Tyskland, som vi skulle deltage i i juli. Danmarksmesterskaberne skal efter planen afvikles i Slagelse i starten af juli, men når det ikke har været muligt for garderne at øve det seneste års tid, giver det ingen mening at holde et DM.

Annonce

Dronningen kommer

- Til gengæld har vi mange andre, spændende ting på programmet. Forhåbentlig kommer Dronningen på besøg i juli, og senere på året skal tattoo-holdet deltage i Berlin Tattoo. De julekoncerter, der blev aflyst for et par måneder siden, bliver selvfølgelig også nogle af de større begivenheder sidst på året. Vi har forberedt et helt fantastisk juleprogram, og der er allerede tre byer, som har lagt billet ind på koncerterne.

- Desuden er der fra flere steder i udlandet bud efter Vejen Garden, så vi vil uden tvivl få en god og travl sæson. En længere udlandstur er vi også i gang med at kigge på – og det bliver formentlig i sommeren 2022, afslører Schmidt.

- Jeg har også en ide om at vi på en eller anden måde kommer til at markere en slags genåbning, når den tid kommer, så ingen i lokalområdet er i tvivl om, at vi - forhåbentlig - stadigvæk er her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce