Annonce
forside

Er der forskel på selvejende institutioner?

Læserbrev: I sidste valgperiode var vi nogle byrådsmedlemmer der bad om at få regnskaberne i Rømø Turistforening udleveret. Det kunne, ifølge Borgmester Frandsen ikke lade sig gøre, da turistforeningen er en selvejende institution og slår man det op, vil man ganske rigtigt se at, en selvejende institution er et foretagende, der er selvstændigt virkende, uden at nogen kan råde over den.

Er der forskel på selvejende institutioner? Det er der åbenbart for Frandsen. Efter et møde, hvor de fire sønderjyske borgmestre og deres kommunaldirektører mødtes med museumsledelsen, udtaler borgmester Frandsen den 11. april til avisen, at der er taget et stort skridt i Tønders retning.

Hvordan kan borgmestrene og museumsledelsen tage et stort skridt, uden at konsultere bestyrelsen i den selvejende institution Museum Sønderjylland. Henrik Frandsen udstiller her sin egen utroværdighed.

Når det drejer sig om Turistforeningen mener han ikke at man kan blande sig i driften, når det gælder Museum Sønderjylland, så mener han pludselig godt at man kan blande sig.

Tønder kommunes tilskud til de to foreninger er nogenlunde ens (cirka tre millioner). Jeg har tidligere spurgt, hvilket stort skridt der er taget i Tønders retning, borgmesteren er stadig både mig og borgerne svar skyldig.

Mon ikke også museumsvennerne gerne vil vide det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce