Annonce
Debat

Er der ingen ledere i ældreomsorgen?

Annonce

Læserbrev: Egentlig har jeg foragt for skjult kamera(overvågning). Men jeg skammer mig også over, hvad de har vist mig om ældreomsorg.

Men hvorfor skal skytset nu rettes mod de lavestlønnede og dem med den mindste uddannelse?

Hvorfor bliver vi ikke konfronteret med ledere på institutionerne, fra forvaltninger eller fra politisk hold. Ledere der tør sige: "Det er mit ansvar"!

Men er det nu første gang at skjult kamera kan afsløre nedværdigende og ikke menneskelige handlinger.

Ak nej. Jeg er så heldig, at jeg var med på de første hold, der blev uddannet til børneforsorgsarbejde. Altså i Godhavnstiden.

Fik også lov at arbejde i den tidligere åndsvageforsorg. Slet ikke alt, hvad jeg var med i kan betegnes som ansvarlig.


Et grimt paradoks er jo, at det er mine jævnaldrende, der sidder i saksen, og det er os, der har stemt på de politikere, der har skabt de institutioner vi har.


Hvad ændrede disse forhold.? Jeg tror faktisk alene det skyldtes modige ledere inden for ministerier, forvaltninger, institutionspersonale, der turde gå helt nye veje, turde stå op mod "det vi plejer", turde lytte til institutionsbeboerne og deres pårørende, turde omskole og afskedige. Og pædagoger, der turde være idealister. Det lyder som noget med kald, og det undgår man heller ikke, hvis man vil være med i kulturændringer.

Men den enkelte kan ikke stå alene - opbakning, vejledning, efteruddannelse. Nær kontakt med forvaltning og politikere er en forudsætning. Jeg husker, at Ribe Amts ledere én gang om året skulle mødes med politikere og forvaltning for at redegøre for årets arbejde og næste års mål. En ansvarlighedskultur. Det kunne være morsomt. Det kunne også være pinligt. Men aldrig ligegyldigt.

Et grimt paradoks er jo, at det er mine jævnaldrende, der sidder i saksen, og det er os, der har stemt på de politikere, der har skabt de institutioner vi har.

De unge sosuer og undervisere jeg møder og har har mødt på uddannelsen, og de pårørende, der møder op på ældresagsmøder, giver mig håb.

At vi står overfor et kæmpe arbejde, som vi alle må deltage i, er den eneste vej.

Måske har sangen om "At det er kommunens skyld" alligevel gjort os lidt flove.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce