Annonce
Haderslev

Er der omsorgssvigt på plejehjemmene i Haderslev Kommune?

Seniorrådet i Haderslev Kommune har bedt om af få undersøgt om de finder omsorgssvigt sted på de lokale plejehjem. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Seniorrådet har bedt de politiske og administrative chefer på ældreområdet i Haderslev Kommune om at undersøge, hvorvidt der er eksempler på ældre, der udsættes for groft omsorgssvigt og forrående behandling af plejehjemspersonalet.
Annonce

HADERSLEV: Findes der en Else og en Niels på plejehjemmene i Haderslev Kommune?

En Else og en Niels som i henholdsvis Aarhus og Randers, der udsættes for groft omsorgssvigt og forrående behandling af plejehjemspersonalet. Sådan som en TV2-dokumentar med skjult kamera netop har afsløret.

Findes sådanne eksempler også på de 12 plejecentre i vores kommune? Forhåbentlig ikke.

Det er formand for Seniorrådet i Haderslev Kommune, Hans Egon Lorenzen, der i en pressemeddelelse står bag ovenstående spørgsmål.

- I Seniorrådet finder vi det naturligt at stille spørgsmålet, efter at de hjerteskærende historier om Else og Niels har sat Danmark på den anden ende. I chok og berettiget forargelse, siger Hans Egon Lorenzen


I Seniorrådet finder vi det naturligt at stille spørgsmålet, efter at de hjerteskærende historier om Else og Niels har sat Danmark på den anden ende. I chok og berettiget forargelse.


Seniorrådet har derfor stillet spørgsmålet til de politisk og administrative chefer i kommunen. Holger Mikkelsen (V), formand for Voksenudvalget, og Louise Thule Christensen, afdelingschef i Senior og Rehabilitering i Haderslev Kommune.

- Vi venter derfor spændt på et svar herfra, for det skulle synes naturligt, at de ansvarlige for ældreplejen i Haderslev Kommune tjekker, om alt er i orden her hos os. Ikke mindst når blandt andre Ældre Sagens formand, Bjarne Hastrup, er overbevist om, at grove omsorgssvigt finder sted i andre kommuner end Aarhus og Randers.

Annonce

Pårørende skal råbe op

Hans Egon Lorenzen fortsætter:

- I Seniorrådet vil vi samtidig benytte lejligheden til at stille spørgsmålet til alle borgere i kommunen. Først og fremmest til de pårørende til beboere på plejecentrene, naturligvis. Det er dem – ligesom med tilfældene Else og Niels – der har tættest føling med deres kæres velbefindende og trivsel.

Derfor kommer Seniorrådet nu med denne opfordring til alle borgere:

- Sig til, råb op, hvis I oplever omsorgssvigt og en forrående adfærdskultur på vores plejecentre. Som samfund kan vi ikke være bekendt at behandle vores gamle og svageste borgere på den måde, som det er blevet skildret i TV2-dokumentaren om Else og Niels.

Formanden understreger, at han og Seniorrådet håber, at der ikke findes en Else og Niels i Haderslev Kommune:

- Men lad os alligevel få tjekket, om der skulle være tilfælde, vi skal have rettet op på, lyder opfordringen for formanden for Seniorrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce