Annonce
Debat

Er det danske demokrati, som vi ønsker

Annonce

Læserbrev: Som formand for lærernes fagforening på det frie skoleområde er jeg vant til at debattere. Jeg er også vant til, at man går til stålet i en diskussion. Jeg er sådan set vant til lidt af hvert, men alligevel blev jeg rystet, da Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Aabenraa Jette Julius Kristiansen i et Facebook-opslag skrev, at jeg er farlig for samfundet, efter at jeg i Altinget havde udtalt mig om muslimske friskoler.

Man behøver ikke at være enig med mig i, at frie skoler i alle afskygninger har lov til at være her, så længe de overholder dansk lov, men derfra og til at kalde mig en fare for samfundet, der er alligevel et stykke. Især når man tager i betragtning, hvad Jette Julius Kristiansen i øvrigt deler på sin Facebook væg. Der er blandt andet en video med en mand, som for rullende kamera forklarer om et naturvidenskabeligt center, som han har bygget. En arabisk udseende mand afbryder ham, hvilket selvfølgeligt ikke er ok, men herefter svinger videoen hovedperson en knytnæve i ansigtet på manden. Jette Julius Kristiansen kommentar er: "LOL. kort process, og så videre i teksten en effektiv stopper."

Jeg synes, at man som folkevalgt bør mene, at det vigtigste i dansk demokrati er respekten for argumenter, en lydhørhed over for andre samt at dansk demokrati giver plads til forskellighed - ikke korporlig vold.

Jeg er af den faste overbevisning, at der kun er én eneste grund til, at vi har vores fantastiske danske demokrati, og det er, at vi altid har kunnet debattere åbent og med respekt for hinandens forskellighed.

Jette Julius Kristiansens Facebook-opdateringer afspejler et had og en vrede, som jeg ikke kan forene med en dansk demokratisk debatkultur. Jeg modtager af og til kommentarer på Facebook, som kan sammenlignes med den retorik, som byrådsmedlemmet her benytter, men at det kommer fra en folkevalgt politiker - fra en, der er en del af det nærdemokrati, hvor forhandlede løsninger, kompromisser og politiske resultater er i højsædet - det er mig helt ubegribeligt.

Jeg diskuterer meget gerne frie skoler med alle dem, som ønsker det. Men lad os gøre det i en ordentlig tone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand under angreb - igen

Podcast

JV Podcast: Derfor får Søvndal svært ved at erobre borgmesterposten

Annonce