Annonce
Sydjylland

Er det mon stilhed før storm?

Praktiserende læge Anders Lyck fra Lægehuset i Hejls fortæller hver dag om kampen mod corona set fra hans stol. Privatfoto
Udviklingen i Italien er skræmmende. Jeg håber og tror, at Danmark blev lukket ned i tide. Og så skal kommunikationen om testning være bedre.
Annonce

Efter en dejlig og tiltrængt afslappende solskinsweekend sammen med kæresten i mine forældres sommerhus ved Vestkysten, går det snart løs ved telefonen.

Forventer faktisk at det bliver en stille uge, nu hvor min kollega i Christiansfeld atter er tilbage efter ferie, og lægerne i Bjert også er i normal drift. Passer med andre ord kun mine egne 1700 patienter igen.

Men hvornår går det mon for alvor løs, og kommer det i det hele taget til at gå løs? Usikkerheden er svær at håndtere for os alle, men jeg tror og håber, at Danmark blev "lukket ned" i tide.

Det er skræmmende at se udviklingen i Italien, men skulle det komme så vidt her i landet, er beredskaberne på sygehusene allerede kørt i stilling. Der foregår meget arbejde "bag linjerne" med at forberede en evt. katastrofesituation. Personale fra andre specialer oplæres i at håndtere coronapatienter, så intensiv- og luftvejsspecialister kan koncentrere sig om de hårdest ramte. Lokaler udenfor sygehusene gøres klar til at fungere som nødhospitaler, såfremt der er behov for ekstra sengepladser osv.

Beretning fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i den kommende tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Annonce

Det kan gøres bedre

Muligheden for test er et kapitel for sig. Sundhedsstyrelsen har just annonceret, at man nu vil teste langt flere patienter. Umiddelbart et glædeligt budskab, hvis det ikke var fordi, at Region Syddanmark (og nogle af de øvrige regioner) samtidig meddeler i en intern mail, at såkaldt kritisk personale ikke længere kan sendes til test grundet mangel på testreagenser. Det er ensbetydende med, at kun indlæggelseskrævende syge fortsat vil kunne blive testet - andre ikke.

Jeg kan godt forstå, at nogle bliver forvirrede og usikre over at høre et længe ventet budskab på landsdækkende tv, for herpå at blive afvist af egen læge. Det er frustrerende for alle parter, og dette skal og må kunne undgås fremover med en bedre kommunikation imellem de involverede parter, som udstikker de overordnede retningslinier i denne krisesituation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce