Annonce
Trekantområdet

Er det nu klogt?: Genovervej campus i Kanalbyen

Kanalbyen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Læserbrev: Fredericia Byråd har åbenbart en vision om at samle en række uddannelser i Kanalbyen og dermed etablere en såkaldt campus. Senest kunne vi læse i Fredericia Dagblad, at social- og sundhedsskolen kigger i den retning.

Er det nu klogt? Umiddelbart ikke, forekommer det mig.

Trafik og miljø: Hvad er meningen med at trække endnu mere trafik inden for voldene?

Det vil kun skabe trafikproblemer, behov for udvidelse af vejnettet og etablering af endnu flere p-pladser. Al sammen til skade for miljøet og beboerne i den indre by.

Kast et blik på de kæmpestore p-arealer ved for eksempel IBC og teknisk skole i Erritsø eller Fredericia Gymnasium, så står det klart, at rigtig mange undervisere og studerende kommer i bil.

Har vi virkelig så travlt med at få bebygget Kanalbyen, at vi skal bruge området til byggeri, der lige så godt eller bedre kan placeres på mindre rekreative og formentlig også billigere arealer?

Tidligere har vi ellers fået at vide, at udnyttelsen af havnearealet ikke haster, og at bebyggelsen kan strække sig over flere årtier.

Lige nu virker det, som om vi for enhver pris skal have udnyttet hver kvadratmeter.

Flere almene boliger: I stedet bør kommunen reservere flere arealer på havnefronten til de almene boligselskaber, så der over årene kan bygges attraktive lejeboliger til en pris, som flere har råd til at betale, i stedet for dyre private eje- og lejeboliger.


Man kunne også overveje en placering i Erritsø i tilknytning til IBC, VUC og teknisk skole kombineret med en stærkt forbedret busbetjening, der tilgodeser de studerendes transportbehov.

Ove Kristiansen


Social- og sundhedsskolen har mange studerende, der kommer hertil med tog og bus. Derfor kan skolen med fordel placeres uden for voldene i nærheden af banegården. Så er der tilmed en chance for, at endnu flere ansatte og studerende vil bruge de kollektive trafikmuligheder til gavn for miljøet og trafikken i den indre by.

Man kunne også overveje en placering i Erritsø i tilknytning til IBC, VUC og teknisk skole kombineret med en stærkt forbedret busbetjening, der tilgodeser de studerendes transportbehov.

Hvilken slags campus? Hvad er idéen med en uddannelsescampus? Hvis visionen er at samle alle eller de fleste uddannelser i ét stort campusområde, hører IBC, VUC, teknisk skole og maskinmesteruddannelsen vel også med? I så fald vil det være vanvid at placere den i Kanalbyen.

Hvis det bare drejer sig om at samle nogle få mindre uddannelser og hæfte modenavnet "campus" på dem, kan der også tænkes mange andre placeringer end Kanalbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce