Annoncørbetalt indhold

Er det tid til træbeskyttelse af dit jyske sommerhus?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Temperaturen stiger, blomster og planter springer ud, foråret sniger sig frem og får os til at glemme de kolde vintermåneder. Det er netop nu, at græsset vokser og ukrudt springer frem. Haven skal vedligeholdes. Det som folk dog typisk glemmer, er vedligeholdelsen af sommerhuset. Ved hjælp af træbeskyttelse, er dit sommerhus beskyttet for al slags vejr.

Hvorfor bruge træbeskyttelse?

Træbeskyttelse er meget vigtigt for vedligeholdelsen af sommerhuse. Vind og vejr slider træværket og nedsætter træets modstandskraft for alger og svampe. Træet bliver altså nedbrudt. Dette kan heldigvis meget nemt undgås ved at bruge træbeskyttelse. I Danmark har vi en tendens til at bruge hurtig voksende fyrretræ, som ikke er særlig holdbart. Denne type træ skal altså oftere have en omgang træbeskyttelse.

Træbeskyttelse øger ikke kun træets levetid og modstandskraft for uvejr, det gør også, at træet mister næring for svampe og insekter. Du undgår altså, at træet bliver inficeret og spist. Ved at bruge træbeskyttelse øger du levetiden af dit sommerhus.

Du kan til fordel give dit jyske sommerhus en omgang træbeskyttelse allerede nu, så er det klart til at blive brugt til sommer.

Annonce

Vælg den rigtige træbeskyttelse

Der findes forskellige typer af træbeskyttelse og du skal selvfølgelig vælge den træbeskyttelse, som matcher dit træsort. Først og fremmest er det vigtigt, at du renser træet, inden du bruger træbeskyttelse. Dette gør træbeskyttelsen mere effektiv, da det bedre kan penetrerer træet.

Valg af træbeskyttelse afhænger af forskellige faktorer. Blandt andet træets levetid og om det har fået træbeskyttelse før. Overordnet set findes der to typer af træbeskyttelse. Oliebaseret og vandbaseret. Vandbaseret træbeskyttelse virker mere som en overfladebehandling og bruges typisk på nyt træ og frisk træ. Denne type af træbeskyttelse danner en form for film på træets overflade, som beskytter det mod fugt. Er dit sommerhus nyt eller vedligeholdt, er denne type det optimale valg. Det er også nemmere at arbejde med. Det kan derfor være en god idé at starte med denne type af træbeskyttelse, hvis det er første gang, man lægger sig ud med det.

Vandbaseret træbeskyttelse er også mindre miljøskadeligt end oliebaseret, da det indeholder færre opløsningsmidler.

Oliebaseret træbeskyttelse er på den anden side, det optimale valg hvis træet er beskadiget og gammelt. Er dit sommerhus gammelt og mindre vedligeholdt, skal du bruge denne type. Oliebaseret træbeskyttelse beskytter typisk mere effektivt. Det indeholder dog flere opløsningsmidler og er længere tid om at hærde. Oliebaseret træbeskyttelse kan dog ikke bruges på træ, som før har fået en omgang vandbaseret træbeskyttelse.

Befinder dit sommerhus sig et sted med mere problematiske vejrforhold og bliver jævnligt udsat for vind og vand, vil oliebaseret træbeskyttelse være det bedste valg. Især hvis sommerhusets træ er ældet. Er dit sommerhus til gengæld relativt nyt og befinder sig et sted med bedre vejrforhold, er vandbaseret et godt valgt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.