Annonce
Aabenraa

Er du dus med himlens fugle?

Annonce

Læserbrev: De velkendte ord fra Morten Kochs film tegner et billede af en verden og et landbrug i dyb harmoni med naturen; alt var bedre i gamle dage.

På den anden side ser jeg en tendens til, at der tegnes et billede af landbruget som en flok griske forretningsfolk, der kun tænker på profit og ensidig udnyttelse af naturen.

For mig at se ligger sandheden et sted midt imellem disse poler. Det er utopi at tro, at vi et moderne produktionssamfund kan leve i dyb harmoni med naturen, landbrugets fornemste opgave er at producere fødevarer - dog uden for voldsomme omkostninger for miljøet.

Vi bliver nødt til at indse, at vores krav om høj effektivitet og kvalitet af landbrugsprodukter kræver intensiv dykning. Landbruget har krav på en ordentlig og fair behandling, dels fordi erhvervet producerer vores fødevarer, dels fordi landbruget i den grad er en del af vores kulturarv.

Samtidigt skal understreges, at der netop i disse år er en velvilje fra landbrugets side til omlægge driften til en mere bæredygtig og klimavenlig form.

Helt centralt står spørgsmålet så: Hvem har nøglen til at omlægge driften?

Mit svar er simpelt: Det har lokalpolitikerne, der via bl.a. jordfordeling giver landbruget mulighed for at hejse det grønne flag.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce