Annonce
Esbjerg

Er du tørstig, så tag cyklen: Organiseret drikkeri på Fanø med gratis sejltur i år

Meget foregår udenfor og med masser af plads, fordi arrangementerne er spredt rundt i Nordby. Så drikkefestivalen afvikles under næsten ædruelige og helt coronasikre forhold. Privatfoto
For tredje gang holdes der drikkefestival på Fanø. Nu uden strikkefestivalen som undskyldning, men med gratis færge til gående og cyklende.
Annonce

Fanø: Fanø Drikkefestival er for alle aldre, alle mennesker - og alle drikkevarer, når der bliver skænket op til gæsterne i festivalteltet.

På madfronten er der streetfood, pølser og andet godt samt masser af fine sager fra øens og vadehavsområdets producenter af drikkevarer.

Fanø Drikkefestival 2020 foregår fredag den 18. og lørdag den 19. september. Og arrangørerne håber på et lille hjælpende skub fra de mange corona-nedlukninger af festivaler - herunder øens  store strikkefestival.

De mange skuffede festivalfans vil kunne skåle og opleve en lille tår festivalstemning, hvis man er gået glip af årets Vesterland, Jelling eller Tønder Festival.

Der er plads til 100 drikkende deltagere, og da festivalen foregår over hele Nordby bliver der ingen trængsel.

Vedenssituationen skylles ned med en øl og en pibe tobak  ved Fanø Drikkefestival 2017. Den var dengang, hvor corona var en mexikansk øl. Privatfoto

Deltagerne er nok mest lokale - men også sønderhoninger og esbjergensere er velkomne, siger formanden for drikkefestivalen Poul Lundholdt med et smil.

Annonce

Smag god rom og gin

Som noget nyt er der smagninger på de stærke sager fra Fanø Gin og Fanø Rom. Man kan blandt andet smage den præmierede Fanø Skibsrom Gunpowder 57.

Gin er populært i disse år, og hvorfor kan man selv smage sammen med Poul Lundholdt, der skænker op og fortæller efter Mark Sandfords manuskript. Der er to almindelige gin og en christmas gin fra Fanø Gin på bordet sammen med W.C. Field-causerier med Jeppe Wille.

På øl og vinsiden er det Ølværket fra Esbjerg, der udvælger og præsenterer drikkevarerne. Fredag aften vil Michael som noget nyt præsentere seks stouts, mens Rudbecks byder på tapas dertil.

Priser for de forskellige smagninger fremgår af festivalens hjemmeside drikkefestival.dk

Programpunkterne foregår i teltet, men i løbet af weekenden er der også arrangementer spredt ud over Nordby arrangeret af jazzklubben, marinestuen, strikkehule i Strien, musik og andre indslag på byens spise- og samlingssteder.


Vi har forsøgt at sprede aktiviteterne over hele Nordby for at kunne underholde de gæster, som har bevaret deres reservation til overnatning fra den aflyste strikkefestival.

Poul Lundholdt, formand for Fanø Drikkefestival


Så selv om strikkepindene holder coronapause i år, kan man godt komme til at svinge med bægrene og dermed gennem drikkefestivalen støtte Snapsefonden.

Det er tredje gang, der er en weekend afsat til organiseret drikkeri på Fanø, og måske vil den gratis færgetransport for gående og billige bilbilletter give lidt ekstra besøg fra fastlandet.

- Vi har forsøgt at sprede aktiviteterne over hele Nordby for at kunne underholde de gæster, som har bevaret deres reservation til overnatning fra den aflyste strikkefestival, fortæller  Poul Lundholdt, formand for drikkefestivalen.

- Selvom vi kun må underholde 100 deltagere ad gangen, skal vi nok få det sjovt. Og så har vi fået vi større telte og bedre toiletfaciliteter i år, fortæller formanden.

Det sidste er tørstige gæster nok glade.

Højdepunkter fra Drikkefestivalen

Fredag den 18. september
12.00 Velkomst. Musikalske venner. Nils Thorlund med gæster.
13.00 Præsentation af Fanø Gin. Poul Lundholdt.  ”WC Field causeri”, Jeppe Wille.
14.30 Musikalske venner. Jens Peter Hvolby med gæster.
15.00 Vinsmagning. Christian Kollerup Rahbek.
18.30 Præsentation af seks stout fra vadehavet. Ølværket.

Lørdag den 19. september
10.00 Kaffebord med gratis rundstykker fra Brugsen. Musikalske venner. Nils Thorlund med gæster.
12.00 FANØmesterskab i LØGN.
14.00 Præsentation af Fanø ROM. Christine von Seelen Schou.
14.45 Musikalske venner. Jens Peter Hvolby med gæster.
15.15 Præsentation af vadehavets øl. Ølværket, Mikkel Amnitzbøll.
18.30 Fanø musik og Fanødanse med undervisning.

Fanø Drikkefestival 2017. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce