Annonce
Læserbrev

Er Facebook det samme som folkets stemme eller politikernes tågehorn?

Debat: Lige om lidt runder jeg et skarpt hjørne, hvor man som kvinde bliver nødt til at forholde til tyngdekraften, så for at være lidt med på noderne, meldte jeg mig for nyligt ind i Facebook.

Dertil kommer også, at jeg på grund af mit kandidatur blev opfordret til at melde mig ind på de sociale medier. De fleste politiske partier med respekt for sig selv tilbyder allerede nu såkaldte SoMe-kurser, da man er overbevist om, at valgkampen kommer til at foregå på de sociale medier.

I 2019 var 77% af danskerne på Facebook, og ideen om, at man som politiker kan komme i kontakt med mange flere vælgere ad den vej, virker jo næsten for godt til at være sandt. Dog efter fire måneder på Facebook er jeg ikke blevet bekræftet i, at Facebook repræsenterer folkets stemme, snarere tværtimod.

Annonce

Chokket over alle de hadske, snæversynede og populistiske kommentarer er tankevækkende, og allerhelst vil jeg gerne melde mig ud af Facebook igen, da jeg kender en anden dansk stemme end den på Facebook. Men hvordan får jeg som politiker så formidlet mine mærkesager? Og hvordan kommer folket i kontakt med mig?

Mange politikere ved, at Facebook placerer en kommentar eller et opslag øverst i dit nyhedsfeed ud fra en algoritme, hvor et opslag med mest trafik forbliver som topkommentar, hvilket netop betyder, at kommentaren bliver set af endnu flere. En sneboldeffekt som udnyttes til fulde af mine artsfæller.


Efter fire måneder på Facebook er jeg ikke blevet bekræftet i, at Facebook repræsenterer folkets stemme, snarere tværtimod.


Derfor ser man også nogle politikere folde sig ud som realitystjerner, der poserer både på spinningcykler, klæder sig ud som Donald Trump eller poster en selfie taget til en mindehøjtidelighed med andre politikere. Alt sammen for at gøre opmærksom på sig selv og ikke nødvendigvis de mærkesager, de arbejder for. Facebook er ikke folkets stemme, men mange politikere tror, at vi bedst kan komme i kontakt med vælgerne via de sociale medier.

Facebook synes dog nærmere at øge distancen til folket, da alt for mange politikere er mere optagede af deres profil på de sociale medier end manden på gulvet og dermed opstår endnu mere politikerlede. Min profil er konservativ og jeg bruger de trykte medier for at udtrykke mine mærkesager på samme måde, som jeg håber, at I vælgere giver jeres mening til kende i et læserbrev her i Avisen Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce