Annonce
Esbjerg

Er prisen på dit hus påvirket? Rekordår hos Esbjerg-mæglere trods corona

Coronaen kunne i slå benene væk under det esbjergensiske boligmarked, som fortsatte sin stabile udvikling i 2020 kendetegnet ved mange handler trods et lavt udbud. Arkivfoto: Annett Bruhn 
Esbjergs to største ejendomsmæglerforretninger melder om rekordsalg trods coronakrise, mens huspriserne i landets femte største by holdt sit niveau. Det samme er mæglernes forventning til markedet i 2021.

Esbjerg: Hvis den forbandede coronavirus er årets altoverskyggende negative overraskelse, er boligmarkedets reaktion herpå den måske den største positive overraskelse – også i Esbjerg.

Trods corona har boligmarkedet i Esbjerg i 2020 været særdeles tempofyldt med nye rekorder for højest salg og lavest boligudbud, men den noget ejendommelige situation har ikke medført en stigning i huspriserne, når man samlet kigger på de fem postdistrikter 6700, 6705, 6710, 6715, 6731, som engang udgjorde Esbjerg Kommune.

Det viser en opgørelse fra ejendomsmæglernes egen boligportal boligsiden.dk opgjort med udgangen af november.

Annonce

Hele året har huspriserne ligget stabilt med en gennemsnitlig kvadratmeterpris omkring 13.000 kroner, hvor den dukkede lidt i april og maj, mens højeste niveau var i januar med 13.752 kroner. Med udgangen af november i år kostede en gennemsnitlig kvadratmeter hus i Esbjerg 13.001 kroner, og det stadig en på omkring 1.000 kroner per kvadratmeter højere, når man sammenligner med for fem år siden.

Hos de to ejendomsmæglerforretninger i Esbjerg, som har den højeste markedsandel i hussalget – Home og Danbolig – melder man begge steder om rekordsalg og fart over feltet.

- Vi har oplevet 2020 sådan, at efter nedlukningen i marts, hvor alle ”kloge” folk mente, boligpriserne skulle falde med 8-12 procent, og markedet generelt ville blive negativt påvirket, er det gået modsat. Fra maj og frem har der været fuld skrald på handlerne, og vi kommer faktisk til at sælge flere boliger i 2020 end 2019 hos Danbolig, oplyser medindehaver Jan Schmidt Pedersen.

- Samtidig oplever jeg, at priserne er stabile til svagt stigende. Liggetiden er kort og fornuftig, men der er stadig et meget lavt udbud af boliger til salg – så det mangler vi, fortsætter han.

Unge flytter hjem

Hos Home opsummerer indehaver Marianne Christensen året og tøver ikke med at betegne 2020 som et nærmest uvirkeligt år på det lokale boligmarked.

- Det er ingen hemmelig, at da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned første gang, og coronaen tog sit indtog, tænkt vi, at nu går boligmarkedet i stå, men det skete heldigvis ikke, konstaterer hun og fortsætter:

- Hvis vi kigger på boligmarkedet i år kontra sidste år med de lokale briller, må vi bare konstaterer, at vi er fortsat i det samme høje niveau. Ved udgangen af december 2019 var der tinglyst 1003 handler 12 måneder tilbage. Ved udgangen af november og 12 måneder tilbage lå tallet på 972 tinglyste handler. Det er næsten så uvirkelige tal og en så bemærkelsesværdig en udvikling, at du var blevet spærret inde, hvis det var forudsagt i marts, hvor coronaen tog fat og lukkede Danmark. Men 2020 er endt som et særdeles stærkt år på boligmarkedet, og det er både lejligheder og villaer.

Priser i postdistrikter

Sådan meget kostede en gennemsnitlig kvadratmeter hus i disse postdistrikter i november 2020:

6700 Esbjerg: 14.957 kroner

6705 Esbjerg Ø: 11.588 kroner

6710 Esbjerg V: 15.621 kroner

6715 Esbjerg N: 12.093 kroner

6731 Tjæreborg: 10.743 (stor usikkerhed, baseret på for få handler)

Marianne Christensen påpeger, at corona-pandemien desuden har haft den virkning, at man har kunnet registrere, at unge mennesker som har været i København og Århus for at studere nu gerne vil hjem til familien i Esbjerg.


Vi oplever derfor flere unge med børn, som søger hjem til Esbjerg, og det er jo positivt.

Marianne Christensen, ejendomsmægler og indehaver, Home Esbjerg


- Vi har haft flere unge par, som søger job i Esbjerg, da de gerne vil have forældre og bedsteforældre tæt på. Familiefølelsen er kommer i højsædet og ”vi rykker sammen i bussen”. Hjemmearbejde og ikke have nogen bedsteforældre, der kan træde til, gør at man forstår vigtigheden i at være tæt på sit netværk. Vi oplever derfor flere unge med børn, som søger hjem til Esbjerg, og det er jo positivt, fortæller Marianne Christensen, der også oplever, at corona-hjemsendelserne på det danske arbejdsmarked har skabt boligdrømme og gjort danskerne opmærksom på, at man kun lever en gang.

Begge Esbjerg-mæglere forventer en udvikling med stabile priser i 2021, idet de også håber, at mange potentielle sælgere, som måske har forputtet sig, kommer ud af busken.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Se billederne: Kloak under lokale naturperler får strømpe på

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Kultur

Fantasy: "De Strittende Ørers Festival" har vokset sig fra dværg til kæmpe

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Annonce