Annonce
Sønderborg

Læserbrev: Hvor er politikerne i plejecentersag?

Arkivfoto: Timo Battefeld

Læserbrev: Så kom ”frifindelsesrapporten” fra det ekstraordinære tilsyn af forholdene på Guderup Plejecenter. I hvert fald ifølge den ansvarlige direktørs udtalelser til diverse medier. Et kig i rapporten fortæller dog en anden historie. Men spørgsmålet jeg har lyst til at stille er, hvor er politikerne i denne sag?

I stedet for med åben pande, at går ud offentligt og tage et ansvar for tingenes tilstand, og sige hvad der skal gøres, for at de ældre kan få en værdig pleje, og de ansatte nogle ordentlige arbejdsbetingelse, sender man en direktør ud, for at brede tryllestøv ud over en ret kritisabel tilsynsrapport.

En tilsynsrapport hvor det blandet andet hedder:

Annonce

- Tilsynet anbefaler ledelsen at evaluere borgernes oplevelse af fortravlede medarbejdere, og skærper sit fokus på at sikre, at alle medarbejdere anvender en professionel og respektfuld kommunikation overfor borgerne.

- Tilsynet anbefaler ledelsen og medarbejderne et skærpet fokus på renholdelse af borgernes hjælpemidler.

Ikke just behagelig læsning. Men er politikerne gået i flyverskjul? Det er trods alt deres ansvar at skabe rammerne for, at vore ældre i både hjemmeplejen og på vore plejehjem, får en tilstrækkelig og kvalificeret pleje og omsorg. Og at de ansatte har forholdene, der gør dem i stand til at yde den optimale pleje og omsorg. Det synes at være en mangelvare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce