Annonce
forside

Er Vejen Kommunes bureaukratiske proces hævet over dansk lovgivning

Læserbrev: Som bestyrelse i Vejen Musikskole må vi endnu en gang undrer os over, hvordan Vejen Kommune nu også ifm. projekt OkersterMester vælger at lade stå til i forhold til at etablere samarbejdet mellem folkeskoler og musikskolen, et samarbejde som al videnskab opfordre til, og som faktisk nu også er sikret via dansk lovgivning ifm. seneste folkeskolereform.

Nu bør Vejen Kommune og udvalgsformanden snart tage dette seriøst, og vise handling der reelt giver mulighed for dette samarbejde!

Nordea-fonden støtter OrkesterMester med 3,4 mio. kr. med håbet om, at projektet kan kickstarte og inspirere til tættere samarbejde mellem folkeskoler og musikskoler i hele landet. Projektet på Østerbyskolen var blandt de 10 udvalgte projekter på landsplan, og en oplagt mulighed for Vejen Kommune til endeligt at få sat gang i det samarbejde, som man indtil videre har overset eller nedprioritere, på trods af kravene i lovgivningen.

Mon ikke kommunen og udvalget fejler stort her, når man i Vejen Kommune har et ønske om at forbedre kvaliteten i folkeskolen, og samtidig ikke tager handsken op med OrkesterMester, som er et projekt der lige netop facilitere folkeskolebørnenes tro på egne evner, styrker fællesskabet, øger børnenes empati og evne til samarbejde, og i det hele taget skaber grobund for læring i skolen og i livet?

Når udvalgsformanden Jørgen Thøgersen henviser til at projektet f.eks. kunne gøres mindre ambitiøs (altså med kun halv så megen kommunal finansiering som planlagt!), er det jo et tydeligt tegn på, hvordan man fra kommunal side bevist ønsker at nedprioritere dette område. Dette hænger naturligvis heller ikke sammen med at kommunens egen udmelding om, at OrkesterMester skal indgå som en aktiv del af kommunens "branding og bosætningspolitik strategi"!

Men det er da endnu mere beskæmmende at se, at der i denne nedprioritering og dermed reduceret kommunal finansiering, henvises til at en eller anden bureaukratisk proces ikke er fulgt til punkt og prikke - forvaltningen burde snarer se på værdiskabelsen til kommunen, og evne at gribe chancen når den er der!

For en god ordens skyld skal det også understreges, at OrkesterMester er et folkeskoleprojekt, og kan og skal ikke finansieres fra musikskolens budget, dels fordi musikskolen i så fald bl.a. vil blive trukket i støtte fra kunststyrelsen, og dels fordi musikskolen generelt ikke har budget til at levere denne ydelse gratis til folkeskolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce