Annonce
Sport

Erfaren back stopper på ishockeylandsholdet efter VM

David W Cerny/Reuters
Stefan Lassen spiller sin sidste landskamp, når Danmark møder Slovakiet ved VM tirsdag eftermiddag.

Det danske ishockeylandshold tager afsked med en af holdets mangeårige profiler, når Danmark tirsdag eftermiddag møder Slovakiet i den sidste kamp ved VM.

Den 33-årige back Stefan Lassen har nemlig besluttet at indstille landsholdskarrieren, oplyser han til TV2 Sport.

- Det bliver hårdt at sige farvel.

- Men samtidig er det også bare noget, jeg er så stolt over, at jeg har været med til i så mange år, siger Stefan Lassen.

Herningenseren debuterede på landsholdet i 2007 og er i gang med sit tiende VM.

Klubkarrieren har ført ham fra Herning over Sverige, Østrig og Finland, inden han sidste sommer vendte tilbage til Sverige og Uppsala, hvor han bor med sin kone og børn.

Da var han egentlig indstillet på helt at stoppe som professionel ishockeyspiller for i stedet at tage hul på en civil karriere. Men et opkald fra den svenske klub Almtuna ændrede planerne.

- Jeg skulle være sælger og udvikler i en virksomhed, der skulle udvide sin produktion til Danmark.

- Men samme dag, som jeg fik det jobtilbud, ringede de fra Almtuna. Der var krise, og de havde fået en back skadet. Så endte det med det, og det er jeg superglad for, har Stefan Lassen fortalt Ritzau.

Det betød også, at sidste års VM i barndomsbyen Herning alligevel ikke blev Lassens svanesang på landsholdet. I foråret meldte han sig klar til at tage en sidste tørn.

Med kampen mod Slovakiet når han op på 185 optrædener i landsholdsdragten, hvilket i VM-truppen kun er overgået af Morten Madsen.

Og det er ikke uden vemod, at den hårdføre back nu sætter punktum for en 12 år lang landsholdskarriere.

- Det vil altid fylde utroligt meget i mit hockeyhjerte. Alle de oplevelser, man har haft på godt og ondt med landsholdet, siger Lassen til TV2 Sport.

Mens tiden på landsholdet altså rinder ud tirsdag, har han kontrakt med Almtuna for yderligere en sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce